Dansk Folkepartis politiske linje er fuldstændig uændret

Det har blæst og rusket om Dansk Folkeparti den seneste uges tid. Sådan må man forvente det, når der har været rod og sjusk i forhold til brugen af penge fra deteuropæiske parti, MELD, og fonden, FELD, som DF i Europa-Parlamentet de foregående år har været en del af.

Og rodet har gjort, at vi har besluttet at gøre rent bord - som DF´s gruppeformand i Europa-Parlamentet Anders Vistisen har sagt det. Vi har fremlagt en tilbundsgående gennemgang af samtlige aktiviteter, så alle kan se, hvad pengene er brugt til, ligesom vi har besluttet at tilbagebetale hver en krone, som Dansk Folkeparti eller vores europaparlamentarikere har haft glæde af gennem årene fra MELD eller FELD. Krone for krone.

Der er ikke nødvendigvis tale om, at de aktiviteter, som har været gennemført med støtte fra MELD/FELD har været problematiske eller i strid med reglerne, men alene tvivlen om, hvorvidt alt er gået ordentligt til, gør, at det rigtige er at betale hele støtten tilbage. Så det gør vi nu.

Den nævnte gennemgang – såvel som en pressemeddelelse fra Anders Vistisen om sagen – er tilgængelig på Dansk Folkepartis hjemmeside.

Men dansk politik står jo ikke stille, selvom alle medierne har koncentreret sig om sagerne om MELD/FELD. Der venter stadig vigtige og vanskelige politiske forhandlinger om 2025-plan, finanslov, ejendomsvurderinger, indvandringspolitik og så videre i de kommende dage og uger.

Og jeg vil gerne her understrege, at i forhold til disse forhandlinger har intet ændret sig. Vores prioriteter er fortsat nøjagtigt de samme, som de hele tiden har været. Vi skal have styr på Danmark. Kontrol med landet. Og vi skal sikre en ordentlig social balance.

Vores fem hovedprioriteter på indvandringsområdet er velkendte: Permanent grænsekontrol, straksbehandling af asylsager på grænsen, aktiv hjemsendelsespolitik, ingen dagpenge for folk med midlertidig opholdsstatus, opgør med konventionsbindinger i forhold til udviste kriminelle og statsborgerskab.

Kernevelfærden skal sikres, og danskernes tryghed bevares. Et nyt boligvurderings- og beskatningssystem skal sikre gennemskuelighed og tryghed for boligejerne. Udfordringen med PSO-afgift skal løses. Skulle der vise sig at være råd til skattelettelser, bør de gives i bunden. Der skal være en ordentlig social balance.

Dansk Folkeparti møder som altid op til forhandlinger med et åbent og konstruktivt sind, og vi vil kæmpe hårdt for at få vores mærkesager igennem. Om forhandlingerne ender med forlig eller sammenbrud, er uvist - men der er ingen grund til at lægge skjul på, at enderne helt uændret er meget langt fra hinanden.

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Følg Kristian på Facebook – Tryk her

 Tilbage
 Print