fbpx

20 år efter 9/11 er vi stadig i krig med terroren. Vi skal bekæmpe mørkets kræfter med al vor magt!

11. september 2001 er en af de dage, der for altid vil stå indprentet i historien. En dag, hvor alle vi, der fulgte de forfærdelige begivenheder i New York, Washington og Pennsylvania, kan huske præcist, hvor vi var og hvad vi lavede. En dag, som ændrede verden. På direkte tv kunne vi se, hvordan et passagerfly fløj direkte ind i et af de to tårne på World Trade Center med kæmpe eksplosioner til følge. Forfærdelige billeder.

Terrorister kaprede fire passagerfly og gennemførte angreb på World Trade Center i New York og på det amerikanske forsvarsministerium Pentagon i Washington, hvor de fløj flyene direkte ind i bygningerne. Et fjerde fly styrtede ned på en mark i Pennsylvania, efter at heltemodige passagerer var gået til modangreb på terroristerne. 2.973 uskyldige mennesker mistede livet den dag.

Det stod med det samme klart, at dette ville få store konsekvenser. USA – verdens eneste supermagt – måtte selvsagt reagere på dette angreb. Det stod også hurtigt klart, at det var et angreb på os alle i Vesten. Alle verdens frie og demokratiske lande. Udført af formørkede islamistiske kræfter, der ville udslette vores frihed og vores værdier.

Vi stod sammen med USA. NATO aktiverede for første gang nogensinde den såkaldte musketer-ed. ”En for alle, alle for en”. Et angreb på én af os er et angreb på os alle. Vi gik ind i Afghanistan. Vi bekæmpede Al-Qaeda. Og USA fik ram på bagmanden bag angrebet Osama Bin Laden.

Siden har vi oplevet talrige voldsomme terroranslag overalt i verden. Og en lang række af dem har været tæt på os. Paris. London. Stockholm. Selv i København.

Vi må indse, at vi lever i en verden, hvor der er nogen, der vil os det ondt. Mørke kræfter, der vil ødelægge alt det, vi holder mest af. Vores frihed. Vores demokrati. Vores værdier.

Det er en fjende, som aldrig hviler. Som skal bekæmpes med al vor magt. Vi skal hele tiden være på vagt og klar til at gøre alt, hvad vi kan, for at bekæmpe dem, der vil terror som deres redskab. Terrorbevægelser i fjerne lande. Og terrorister eller potentielle terrorister, der lever iblandt os i vores egne lande.

Det kræver et stærkt forsvar. Årvågne efterretningstjenester. Et veludrustet politi. Bevogtede grænser, en stram udlændingepolitik og en aktiv hjemsendelsespolitik. Mange angreb er blevet afværget. Vi skylder alle dem, der beskytter os, stor tak. Men kampen er langt fra ovre.

For 20 år efter 9/11 er vi stadig i krig med terroren. Vi skal bekæmpe mørkets kræfter med al vor magt!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

DF kræver svar: Hvorfor fik Folketinget forkerte oplysninger om NemKonto-svindel?

Forfatter til bog om Støjberg-sagen: ”Det er en politisk skueproces”

DF-forslag om grøn strøm kan gøre København CO2-neutralt

Rul til toppen