fbpx

Afklaring fra SØIK i MELD/FELD sag

Morten Messerschmidt har i dag fået afklaring fra SØIK på den såkaldte MELD/FELD-sag.

Efter mere end fem år og undersøgelser i både EU og Danmark, mener man, at der skal rejses tiltale for, at DFs sommergruppe i 2015 blev delvist finansieret af MELD. Det handler om knap 100.000 kr., som SØIK mener, er blevet brugt uretmæssigt. Det betyder samtidig, at de mange anklager om identitetstyveri, gyldent håndtryk, falske møder, annoncekampagner og polske kuglepenne er faldet bort.

Advokat Peter Trudsø udtaler:

“Morten Messerschmidt håber derfor, at sagen hurtigst muligt kan blive behandlet. Han har igennem alle de fem år, sagen har varet, erkendt, at der har været rod i arbejdsgangene i MELD, men afviser, at der skulle være gjort noget ulovligt. Derfor ser han frem til at få sagen berammet og blive frikendt.”

Her følger udtalelse fra Mortens advokat Peter Trudsø:

”Som forsvarer for Morten Messerschmidt kan jeg oplyse, at jeg d d er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015. I anklageskriftet nævnes beløbet 98.835 kr. Morten Messerschmidt ser frem til at få sagen afsluttet så hurtigt som overhovedet muligt. Jeg forventer naturligvis en fuldstændig frifindelse”.

Her er reaktion fra Kristian Thulesen Dahl, som er lagt på Twitter:

”Det er selvfølgelig på godt jysk træls, at Morten og partiet nu skal trækkes igennem en retssag. Men samtidig er det godt, at sagen nu kommer et skridt videre endelig afklaring. Det har vi ventet på i 6 år! Og jeg er tilfreds med, at der nu kun ser ud til at være ét forhold – sommergruppemødet i Skagen – som stadig er omtvistet”.


Som tilføjelse kan det nævnes, at DF ikke er det eneste parti, der har haft sager om brug EU midler. Det har dog ikke ført til samme medieomtale:

De Radikale misbrugte EU-penge til Morten Østergaard-video (berlingske.dk)

LA brugte EU-midler på aktiviteter, der intet havde med EU at gøre (berlingske.dk)

K kalder brug af midler fra Europa-Nævnet en fejl | Politik | DR

Nu betaler SF også EU-støtte tilbage (berlingske.dk)

Socialdemokraterne får kritik for landsdækkende annonce: Har sat Europa-Nævnet på som medunderskriver (berlingske.dk)

LA og K betaler EU-midler tilbage – Altinget – Alt om politik: altinget.dk

Tilbagebetaling af EU-støtte: Nu har fire partier fundet sjusk med støtten | DenOffentlige.dk

Rul til toppen