fbpx

Afrikanske pirater skal ikke til Danmark!

Den 24. oktober på slaget 12 stævnede fregatten Esbern Snare ud fra Flådestation Frederikshavn med kursen sat mod Guineabugten. Missionen: At beskytte den civile skibstrafik mod afrikanske pirater. En vigtig og nødvendig mission. For Guineabugten er et af de farvande på kloden, som er hårdest ramt af piratoverfald. 40 procent af alle rapporterede piratoverfald på verdensplan sker her.

Hver eneste dag fragtes enorme mængder gods over verdenshavene. Uden effektiv og sikker skibsfart går verdenshandelen i stå. Forsyningskæderne brydes. Butikshylderne bliver tomme.

Vi har i Danmark en stolt historie som søfartsnation. En af verdens største. Faktisk nr. 6 på listen over største søfartsnationer (opgjort efter tonnage) i 2021. Danske rederier og søfolk gør et stort og værdifuldt arbejde for verdenshandelen og for Danmark. Det er derfor helt naturligt, at det danske forsvar bidrager til at sikre søvejene.

Alvoren i Esbern Snares mission stod klar for snart et par uger siden. Da man ville standse et mistænkeligt fartøj i farvandet syd for Nigeria, åbnede pirater ild direkte imod de danske soldater. Det kom de til at fortryde. En ildkamp fulgte, da de danske soldater i selvforsvar besvarede ilden. Fire pirater mistede livet, en blev såret. Ingen danskere kom gudskelov noget til.

Nu sidder der så fem tilfangetagne pirater på den danske fregat. Hvad skal der ske med dem?

En ting bør stå lysende klart: De skal IKKE til Danmark!

Ideelt set finder man en løsning, så de kan modtage og afsone deres velfortjente straf i deres hjemland i Afrika. Alternativt må de sættes i land.

Det sidste vil selvsagt være en mindre tilfredsstillende løsning, men det er alligevel at foretrække frem for, at de evt. afsoner i Danmark og efterfølgende ender som asylansøgere her i vores land. For så kommer vi aldrig af med dem igen…

Det skal de internationale konventioner, som sætter udenlandske forbryderes ”rettigheder” over danskernes sikkerhed, nok sørge for.

Afrikanske pirater skal ikke have skyggen af en chance for at komme til Danmark. I yderste konsekvens risikerer man, at det vil øge villigheden til at angribe vestlige fartøjer, herunder danske, hvis man tror, at det kan give mulighed for et liv i vesten…

Vi kan være stolte af vores udsendte på fregatten Esbern Snare, som på vegne af Danmark og med stort mod og stor professionalisme og dedikation gør deres del for at holde søvejene sikre.

Og de pirater, som gør livet på søen usikkert, skal selvsagt ikke belønnes for deres ”indsats”. Nej! Disse afrikanske pirater skal ikke til Danmark!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

Indvandrerkrigen fra Göteborg kommer til København

“Det manglede da bare”: Nu skal folketingsmedlemmer vise lægeerklæring ved sygeorlov

Pirater kan ende som asylansøgere i Danmark

Rul til toppen