fbpx

Afskedsparade i Oksbøl


Afskedsparade for hold 9 i Oksbøl

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Ib Poulsen, var onsdag, ved en afskedsparade i Oksbøl, med til, at sige farvel til de ca. 650 soldater fra ISAF9 – hold 9 – som er det næste hold danske soldater, som skal tage over i Helmand i Afghanistan.

Hold 9 er de første danske soldater, som får de nye CV9035 infanteri kampkøretøjer med til Afghanistan, og Ib Poulsen fik efter paraden også mulighed for at tage de nye køretøjer i øjesyn.

– Det er som en omvendt rockkoncert, hvor alle mine idoler står nede foran mig på gulvet, mens jeg skal stå heroppe på scenen. Det virker lidt forkert, for det er jer der er stjernerne i dag. Ikke mig, sagde Ib Poulsen i sin tale, til morskab for soldaterne.

Der hvilede dog også en alvorligere tone over paraden i Oksbøl, eftersom chefen for hæren, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard, var forhindret i at tale til soldaterne, fordi han var i Roskilde lufthavn til hjemtagelsesceremoni for konstabel Simon Sejer Hofmann, der faldt i Afghanistan den 8. januar. I stedet var det chefen for Danske Division, generalmajor Agner Rokos, som sagde farvel til de mange soldater i Oksbøl.

– Vi er stolte af jer. Selv om politikere nok kan være uenige om mange ting, så er vi, i de allerfleste af partierne, enige om, at det er en flok dygtige danske soldater vi har, og at vi skal gøre jeres tilværelse så god som mulig. I skal have det bedst mulige udstyr og de bedst mulige forhold mens I er derude, og når I vender hjem igen, lovede Ib Poulsen.

Læs hele Ib Poulsens tale

Rul til toppen