fbpx

Ayaan Hirsi Ali hædret i Danmark

Verdens modigste kvinde:

Ayaan Hirsi Ali hædret i Danmark

Hun er en af verdens ubetinget modigste kvinder, hvis ikke den modigste. Derfor er hun nu jaget vildt blandt ekstremistiske muslimer. Årsagen er, at hun med den myrdede Theo van Gogh skrev filmmanuskriptet til ’Subvision’ om undertrykkelse af kvinder i islamiske kulturer. Hun er somalier ved navn Ayaan Hirsi Ali.

Trods mordet på Theo van Gogh arbejder Ayaan Hirsi Ali på at færdiggøre Submission part II, som handler om behandlingen af homoseksualitet i islamiske stater..

Hirsi Ali bor nu i Washindton og arbejder for tænketanken American Enterprise Institute.

I onsdags modtog Hirsi Ali Morgenavisen Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog ’Nomaden’ i JP/ Politikens Hus i København. I den anledning gav hun en række interviews, hvor hun skarpt advarede vestlige lande mod at finansiere islamiske samfund.
Pia Kjærsgaard var til stede ved begivenheden og overværede både prisoverrækkelsen og interviewet med Hirsi Ali

Til Jyllands-Posten siger hun: ”Jeg lever under beskyttelse, men jeg er fri i sindet. ”

Her følger en række af Hirsi Alis udtalelser fra interviewet:

Om islam:

”Der findes ingen moderat islam. Der er kun ét islam. Men der er forskellige muslimer.”

”Islam er en voldelig livsstil, en ignorant-livsstil, en stamme-livsstil, en livsstil, som er fjendtlig over for kvinder og homoseksuelle. Det er en livsstil, der er intolerant og diskriminerende”.

Om Danmarks udfordringer:

”Man kan ikke både have en velfærdsstat og et indvandringssamfund. Man må vælge”.

”Staten giver dig et sted at leve og gratis skolegang. Hele uddannelsessystemet er åbent for dig. Hvis du fornægter den danske kultur, hvad skal regeringen så gøre?”

Og ulandshjælp:

”De europæiske lande og USA bruger store summer på ulandshjælp. Jeg mener, vi skal sige: Vi giver jer hjælp, hvis I ændrer jeres holdning til kvinder, for vi tror, at kvindefrigørelse er godt for jeres udvikling” … ”I dag er det hele værdineutralt… Men det må være noget for noget”.

Rul til toppen