fbpx

Bahrain nægter Søren Espersen indrejse

Pressemeddelelse

Bahrain nægter Søren Espersen indrejse:

Årsag: Han har israelske stempler i sit diplomat-pas

Det muslimske kongerige, Bahrain, har meddelt Udenrigsministeriet, at Udenrigspolitisk Nævns næstformand, Søren Espersen, ikke, i forbindelse med Nævnets officielle besøg i landet i november, kan få tilladelse til indrejse i landet. Årsag: Han har israelske stempler i sit diplomat-pas.

Bahrain har yderligere meddelt Udenrigsministeriet, at hvis Søren Espersen blot skaffer sig et andet pas inden afrejse – et pas, hvori der ikke er israelske stempler, vil man lade Udenrigspolitisk Nævns næstformand rejse ind.

Men Søren Espersen har efter den besked valgt at blive hjemme fra Nævnets studietur til Bahrain.

Udenrigsministeriet, som altid er umådelig hjælpsom overfor os, har jo venligt tilbudt mig hurtigt at lave et nyt pas til mig, og dermed kunne jeg for så vidt tage af sted sammen med mine kolleger fra Nævnet,” siger Søren Espersen.

“Men faktisk mener jeg, at det nu er på tide, at &eacuten eller anden siger stop i forhold til disse pinlige arabiske lande, som – alene for at dyrke deres perverse had til Israel, ustandselig leger kispus med diplomater, politikere og erhvervsfolk, som har “formastet” sig til at aflægge besøg i Israel.”

“Regeringen i Bahrain v&eacuted, at hver og &eacuten af de medlemmer af Udenrigspolitisk Nævn, som rejser til landet i november, naturligvis har været i Israel. Og dermed v&eacuted Regeringen i Bahrain, at hver og &eacuten af de danske politikere, der kommer, har skaffet sig et ekstra-pas, hvori de israelske stempler så ikke forekommer.

“Vi hopper og danser i &eacuten uendelighed for at tilfredsstille disse tåbelige islamiske stater, som vi oven i købet hjælper økonomisk, og ydermere bøjer vi os altså for et urimeligt krav om, at vi skal ankomme med “rene pas”.

“Denne farce er latterlig, og nu gider jeg altså ikke længere deltage i deres fjollede stempel-lege,” siger Søren Espersen, og tilføjer, at det ærgrer ham dybt, at han nu alligevel ikke vil få mulighed for at skaffe sig større indsigt i forholdene i Bahrain. Han beklager yderligere den ulejlighed, han med sin beslutning har påført Nævnets sekretærer – samt Udenrigsministeriet.

Rul til toppen