fbpx

Behov for skattelettelser til dem, der tjener mest? Nej!

Så kom den politiske sæson vist for alvor i gang!

I løbet af de seneste uger har vi alle drypvist kunnet læse om de udspil, som regeringen kommer med i denne uge. Startende i dag med det store skatteudspil. Dag for dag har regeringen dygtigt fået fortalt, hvor de vil bruge flere penge og hvem, der skal have skattelettelser. Uden samtidig at fortælle hvor pengene kommer fra. Men alt skal jo ses i en sammenhæng. Så jeg glæder jeg mig til at se, hvordan hele deres regnestykke hænger sammen.
For i en tid hvor der er brug for flere politibetjente, brug for flere til at hjælpe vores ældre medborgere, og brug for hensyntagen til et sundhedspersonale, der skal løbe stadigt hurtigere, virker det altså voldsomt at tale om skattelettelser for 23 milliarder kroner frem mod 2025. Og så endda skattelettelser, der i høj grad skal komme dem, der tjener mest, til gavn.

For mindre end en måned siden gjorde regeringen det klart, at de ville droppe tankerne om at lette topskatten – det erkendte man, at der ikke var flertal for. Men man må vel sige, at der stadig er topskattelettelser i den plan, der er fremlagt i dag. Og vores holdning er altså den samme, uanset om man kalder topskattelettelser det ene eller det andet.

Det lyder måske mere mildt, at man taler om at fjerne et “loft” over beskæftigelsesfradraget, men reelt svarer det til at lave en topskattelettelse på 2,7 procent.

Dansk Folkeparti har selvsagt ikke noget ideologisk problem med skattelettelser. Vi ser gerne, at folk kan beholde flere penge i egen lomme. Men der skal være plads til det i forhold til de fælles opgaver, vi har i vores samfund og der skal være rimelighed i det. Derfor siger vi også, at hvis vi skal have skattelettelser, så bør de gives til dem med lavere indkomster. Det mente vi i valgkampen i 2015. Det mener vi også i dag.

Det er i øvrigt tankevækkende, hvor meget vi skal debattere skat. En bandekrig er i fuld gang. Der er områder af blandt andet København, hvor der er massiv utryghed for vores medborgere. Flere uskyldige mennesker er blevet skudt, fordi de har befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Sygehusene ligger under for et produktivitetskrav, der gør, at vores dygtige sundhedspersonale ikke længere kan følge med – også her er der brug for handling i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Samtidig har vi hen over sommeren igen oplevet, hvordan tusindvis af migranter fra både Mellemøsten og Afrika finder til Europa for at søge asyl.

Hvis man for alvor vil skabe en bedre velfærd for danskerne, så skal andre partier end Dansk Folkeparti måske til at interessere sig mere for, hvordan omkostningerne til ikke-vestlige indvandrere kan bringes ned.
I foråret fremlagde Finansministeriet en opgørelse, der viste, at ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere alene i 2014 kostede de offentlige kasser 33 milliarder kroner! Et astronomisk tal.

Vi har siden valget i 2015 fået strammet lovgivningen en del gange, så det er blevet mindre attraktivt at søge her til landet. Vi har fået rettet op på den slappe udlændingepolitik, som den tidligere regering i stor stil førte.
Men vi er slet ikke i mål endnu. Vi kan stadig se, at udgifterne til ikke-vestlige indvandrere, hvoraf en stor del ikke bidrager positivt til det danske samfund, er alt for høje. Og i områder af vores land er det svært at genkende det danske. Derfor skal der strammes endnu mere op.

Jeg ser frem til endnu en politisk sæson på Christiansborg, hvor vi forhåbentligt kan få gennemført endnu mere DF-politik til gavn for vort dejlige land.

Med venlig hilsen
Kristian Thulesen Dahl

Rul til toppen