fbpx

Betalingsring vil lukke de svageste bilister inde i København

Pressemeddelelse

Betalingsring vil lukke de svageste bilister inde i København

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, reagerer skarpt på nye forskningsresultater, der bekræfter, at betalingsringen omkring København vil virke som en regulær mur for de svageste bilister. For en del københavnere og beboere i omegnskommunerne vil det betyde, at det bliver vanskeligere at komme ud og ind af byen, og samværet med familie og venner samt rekreativ udfoldelse vil lide under betalingsringen.

– Det klinger ganske enkelt hult i mine ører, når Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti vil forhindre almindelige mennesker, herunder enlige mødre, lavtlønnede og folkepensionister i at benytte deres biler til at komme ind og ud af København med den nye og voldsomt dyre betalingsring. Det forslag vender åbenlyst den tunge ende nedad, siger Kim Christiansen.

– Det er vigtigt at gøre sig klart, at det ikke kun er borgere udenfor Københavns Kommune, der bliver ramt af betalingsringen, tværtimod vil mange københavnere føle sig lukket inde, når de skal betale for at tage en tur ud af kommunen, hvis S-SF får flertal til at gennemføre betalingsringen, siger Kim Christiansen.

– Københavns Kommune har mange indbyggere, som ikke hører til blandt de mest velbeslåede, og samtidig er der mange familier, der lever på kryds og tværs af de helt tilfældige grænser for betalingsringen, som S-SF nu vil opføre. Det vil uden tvivl betyde, at enlige forældre, pensionister og lavtlønnede bliver mindre mobile, og for nogens vedkommende kan det koste dem jobbet og forstærke den sociale isolation, når de ikke længere har råd til at besøge eller få besøg af venner og familie på den anden side af betalingsringen, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen