fbpx

Danmark åbner igen – alle skal med!

 

På tirsdag kan vi se frem til, at vi får mere gang i hjulene igen. De liberale serviceerhverv åbner og flere børn kan igen komme i skole.

Det er glædeligt! Vi trænger virkelig alle sammen til en mere normal hverdag. Til at se flere af vores gode venner. Familien.

Men det er nok især vigtigt for børnenes og seniorernes velbefindende, at de igen får en mere normal hverdag. Indenfor de grupper har vi sandsynligvis de fleste, som har været særligt ramt af coronaens nedlukninger.

De seneste måneder har vi hørt alt for mange historier om alvorlige psykiske følger, som har ramt mange mennesker – herunder unge.
Det skal vi tage alvorligt – og derfor er det godt, at vi nu kan give flere børn en mere almindelig hverdag tilbage.

Med vaccinerne skal seniorer også kunne leve et mere normalt liv. Langt om længe ser det ud til, at de særdeles skrappe besøgsrestriktioner på plejehjem er ophævet – og nu er der også givet grønt lys for den eftertragtede krammer! Nu skal vi sikre, at aktivitetscentre og Dagcentre også har åbne døre.

De liberale serviceerhverv tørster også efter at komme i gang igen – og danskerne tørster efter at benytte dem!

Selvom jeg bestilte tid hos frisøren allerede morgenen efter, vi aftalte åbningen, kunne jeg først få en tid den 28. april! Rigtig mange havde allerede bestilt – så der er virkelig efterspørgsel!

Frem mod sommer skal vi åbne mere og mere.
Caféer og restauranter først for udendørs servering – dernæst inde. Kunsthaller, biblioteker, indkøbscentre, dagskoler og aftenskoler. Lad os knokle for det alt sammen lykkes!

Hele forudsætningen for at vi kan åbne så meget, selvom lande omkring os lukker ned er, at vi lader os teste mere og også laver hurtige og lokale nedlukninger, når smitten spreder sig i bestemte områder.

Vi har jo desværre set, hvordan mange specielt indvandrertunge områder er hårdt ramt af smitte.

Og når smitten er ude af kontrol i de områder, er det nødvendigt hurtigt at lukke ned, så smitten ikke breder sig til resten af samfundet.

På den måde kan vi forhåbentligt inddæmme smitten – og holde fast i den gradvise generelle åbning af vort samfund, som er aftalt.

Men forudsætningen er blandt andet, at vi ofte lader os teste. Derfor er der mange ting, der åbner med krav om et midlertidigt coronapas. Ikke et vaccinationspas, som nogle prøver at bilde danskerne ind. Et coronapas – så man som testet indenfor de sidste 72 timer kan vise, at man højst sandsynlig ikke er smittet.

For at det kan fungere i praksis, er det afgørende, at der er nem adgang til at blive testet – uanset hvor man bor i landet.

Netop denne del holder vi et vågent øje med og vil holde regeringen op på.

Det er også afgørende, at man forstår, at ikke alle er koblet lige godt på de digitale løsninger, som de fleste ellers benytter sig af i dag.

Der er over 357.000 danskere, der af den ene eller anden grund er fritaget for digital post og dermed ikke har e-boks.
Dansk Folkeparti fik derfor ved forhandlingerne indført, at det skal være enkelt for disse medborgere at dokumentere, at de er vaccineret.

Et stykke papir i hånden skal gælde lige så meget som en app på telefonen!

Vi har derfor krævet, at disse borgere får en attest i deres postkasse, ligesom alle andre – eks ældre – som har svært ved det digitale, kan ringe til en hotline og så få tilsendt en attest.

Jeg glæder mig til, at danskerne igen kan få deres hverdag tilbage – til at Danmark genåbner.

Jeg ser frem til at blive klippet (det gør mine omgivelser efterhånden også :-)). Til at nyde en kold øl sammen med vennerne og til at foreningsdanmark igen får luft under vingerne. Vi vil holde regeringen op på hver eneste ting i genåbningsaftalen, som du i øvrigt kan læse her.
rammeaftale-om-plan-for-genaabning-af-danmark.pdf (stm.dk)

For Danmark åbner igen. Og vi skal have alle med!

Men indtil da og de kommende par dage ønskes alle nogle rigtig dejlige påskedage!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl.

 

Får du nyhedsbrevet fra DitOverblik? Tilmeld dig her:

DF kalder regeringen i samråd efter aftale om IS-krigeres børn – Ditoverblik.dk

Ældrelov skulle sikre ældres ret til omsorg, men stort flertal sagde nej – Ditoverblik.dk

“Jeg har endnu til gode at se hårdkogte IS-tilhængere blive af-radikaliserede” – Ditoverblik.dk

Rul til toppen