fbpx

Dansk Folkeparti begejstret for anbefalinger fra Ældrekommission

Pressemeddelelse

Dansk Folkeparti begejstret for anbefalinger fra Ældrekommission

– De her anbefalinger viser, at det var godt, at Dansk Folkeparti fik nedsat Ældrekommissionen. Det er Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaards første kommentar til de 43 anbefalinger, som Ældrekommissionen i dag er barslet med.

– Der er rigtig mange af de her anbefalinger, der konkret vil kunne medvirke til at skabe en bedre livskvalitet på vores plejehjem. Plejehjemmene må ikke ende som en parkeringsplads for de ældre. Ældrekommissionens fokus på at plejehjemmet netop skal være et ”hjemme” for de ældre borgere og ikke en institution er rigtigt og vigtigt. Derfor glæder jeg mig bl.a. over forslagene om, at maden skal tilberedes på plejehjemmene og at de ældre skal være med i hverdagsaktiviteterne, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard slår fast, at Dansk Folkeparti vil teste regeringens vilje til også at gennemføre flere af Ældrekommissionens anbefalinger ved den forespørgselsdebat om de ældres forhold, som partiet har indkaldt Folketinget til den 21. februar.

– Indtil videre er de ældre bare blevet snydt af regeringen, der havde lovet 5.000 kr. mere om året i pensionstillæg, som de ældre nu ikke får, så det er ved at være tid til at finde ud af om regeringen overhovedet vil andet end at tage de ældre ved næsen, siger Karin Nødgaard.

– De fleste af Ældrekommissionens anbefalinger medfører ikke meromkostninger for kommunerne. Det er forslag, der kan skabe en bedre hverdag på vores plejehjem ved at man tænker lidt mere over, hvordan man skaber en god hverdag for de ældre og inddrager de ældre lidt mere. Det er fint, at vi får gjort op med den formynderiske holdning, som SFs saftevandsforbud i København er udtryk for ved at sige klart, at den ældres valg skal respekteres, siger Karin Nødgaard.

– Ældrekommissionen har formået at sætte den enkelte ældre i centrum i stedet for systemet – og derfor er der god grund til at gå i gang med at føre anbefalingerne ud i livet, siger Karin Nødgaard.

Rul til toppen