fbpx

Dansk Folkeparti forlanger politisk indgreb mod kakaoindustrien

Christiansborg, tirsdag den 16. marts 2010/KE

Pressemeddelelse

Dansk Folkeparti forlanger politisk indgreb mod kakaoindustrien

Dansk Folkepartis fødevareordfører og formand for Fødevareudvalget, Rene Christensen, forlanger øjeblikkelig politisk indgreb overfor kakao- og chokolade industrien ovenpå de dybt ubehagelige afsløringer af brugen af børneslaver i kakaoindustrien. Rene Christensen vil stille fødevareminister, Henrik Høegh (V), en række spørgsmål for at få rede på kakao- og chokoladeindustriens adfærd, etiske ansvar og forhold til dansk lovgivning. DF ønsker endvidere en liste over producenter, der benytter sig af ulovligt børnearbejde.

”Som forbruger i det danske samfund skal man kunne indtage produkter fra anerkendte producenter uden at skulle spekulere over, om disse overholder dansk og europæisk lovgivning, når de producerer chokoladebarer og andre dagligdagsprodukter. Jeg vil have klarlagt, om det er i overensstemmelse med dansk lovgivning at benytte børnearbejdere i sin produktion og få et overblik over mulige danske sanktioner mod de producenter, som gør dette,” siger Rene Christensen.

”Jeg vil på det kraftigste opfordre kakao- og chokoladeindustrien til at lægge alle kort på bordet og øjeblikkeligt få ryddet op blandt deres kakaoleverandører. Samtidig må vi både fra politisk hold og som forbrugere overveje, hvilke produkter, som vi vil købe, hvis det viser sig, at chokoladeindustrien lukker øjnene for brug af børneslaver i deres produktionsled,” siger Rene Christensen.

”Jeg vil bede fødevareminister Henrik Høegh på baggrund af de nye oplysninger om brug af børneslaver i kakaoindustrien, om at få udarbejdet en liste over selskaber, der handler i Danmark og som måtte benytte sig af børneslaveri i deres produktion, så forbrugerne kan vælge disse producenter fra,” slutter Rene Christensen.

René Christensen appellerer desuden til brancheorganisationerne om at gribe ind over de medlemmer, der benytter sig af børneslaveri.


Rul til toppen