fbpx

Dansk Folkeparti: Ingen dansk beslutning vedrørende Palæstina, før en ny regering er på plads

Christiansborg, mandag den 19. September 20011/KBE

PressemeddelelseDansk Folkeparti: Ingen dansk beslutning vedrørende Palæstina, før en ny regering er på plads

Dansk Folkeparti vil ikke acceptere, at den kun fungerende VK-regering træffer nogen beslutninger i FN i morgen vedrørende eventuel anerkendelse af Palæstina.

– Vi har en tradition i Danmark for, at ingen fungerende regering foretager vidtrækkende beslutninger af nogen art – og man må jo sige, at en så afgørende sag som anerkendelse eller ikke anerkendelse af Palæstina er en særdeles vidtrækkende beslutning, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

– Vi står i en situation, hvor der dels ingen regering er, dels intet Udenrigspolitisk Nævn, som i følge Grundloven skal orienteres om alle vidtrækkende udenrigspolitiske beslutninger. Det vil derfor være i strid med normal dansk parlamentarisk praksis, hvis den fungerende regering i denne situation foretager skridt i den ene eller anden retning og det hvad enten der bliver tale om dansk enegang eller om dansk tilslutning til en EU-kurs.

– Dansk Folkeparti vil derfor forlange, at Danmarks repræsentanter ved FN meddeler, at Danmark som følge af parlamentarisk usikkerhed afholder sig fra at engagere sig i denne sag, før en ny dansk regering er dannet – og Udenrigspolitisk Nævn derefter får lejlighed til at diskutere sagen, siger Søren Espersen.

Rul til toppen