fbpx

Dansk Folkeparti kalder justitsministeren i samråd om afviste asylsøgere

Pressemeddelelse

Dansk Folkeparti kalder justitsministeren i samråd om afviste asylsøgere

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, kalder justitsminister MortenBødskovi samråd om de 68 afviste asylansøgere, der har været i det danske asylsystem i mere end 10 år. Martin Henriksen kræver en handlingsplan for deres hjemsendelse.

– Det nytter ikke noget, at justitsministeren sidder på hænderne i denne sag og bare brummer, at de skal rejse hjem. Det kommer jo ikke til at ske, så justitsministeren må forklare, hvad han vil gøre for at få de pågældende ud af landet, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen er også bekymret ved udsigten til, at Socialdemokratiet er omringet af partier, hvis formål det er at få udstyret de pågældende med en opholdstilladelse efter reglerne om, at man hvis det efter 18 måneder er udsigtsløst at udsende en person, så kan vedkommende få lov til at blive i Danmark.

– Det er en bestemmelse, vi meget gerne var foruden, for det giver jo en regering, der ikke er bekymret for konsekvenserne af indvandringen mulighed for af den vej at lempe folk ind i landet. Vi har jo allerede set, hvordan regeringen med støtte fra Liberal Alliance har fået igennem, at asylansøgere, herunder også afviste, i større omfang kan bosætte sig uden for asylcentrene, siger Martin Henriksen.

– Vi må holde fuldstændig fast i, at hvis man er blevet afvist som asylansøgere i Danmark, så skal man rejse hjem, og det nytter ikke noget at bide sig fast i bordkanten. Hjem skal man uanset hvad. Det er også derfor, at det er så bekymrende, at regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance har besluttet sig for at belønne afviste udlændinge, der ikke udrejser af Danmark – for vil man tilbage til sit hjemland kan det altid lade sig gøre, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen