fbpx

Dansk Folkeparti kræver danske FN-observatører ud af Syrien

Christiansborg, onsdag den 13. juni 2012

PressemeddelelseDansk Folkeparti kræver danske FN-observatører ud af Syrien

– Situationen i Syrien har udviklet sig til et voldeligt kaos, hvor ingen kan være i sikkerhed. Af hensyn til de danske officerers sikkerhed forlanger vi derfor, at udenrigsminister Villy Søvndal trækker de ti danske FN-observatører ud af landet, siger udenrigsordfører for Dansk Folkeparti Søren Espersen.

I sin seneste rapport fra Syrien skriver FN, at volden i landet er eskaleret voldsomt. Udviklingen peger i retning af, at de godt 300 observatører FN har sendt til landet, i stigende grad er mål for aggression for parterne i konflikten.

– Det er jo en dødsensfarlig situation observatørerne befinder sig. Danmark kan ikke egenhændigt bestemme hvad FN skal gøre i denne sag, men eftersom det var os selv, som besluttede, at udsende observatørerne, så kan vi også beslutte, at de skal trækkes hjem igen.

– De ubevæbnede oberservatører har ikke mulighed for at udfylde den opgave, som de er sendt til Syrien for at udføre. Vi hører dagligt rapporter fra journalister i landet, som fortæller, at FN-observatører ikke har muligheden for at holde øje med konflikten. Når der sker et angreb eller overfald, er observatørerne først på stedet adskillige timer efter.

– Derfor er der for mig heller ikke skyggen af tvivl. De danske observatører skal trækkes ud hurtigst muligt. De gør tydeligvis ingen forskel for situationen i Syrien, og hvis de oven i købet skal være mål for parterne i konflikten, så skal det stoppes, Søren Espersen.

Rul til toppen