fbpx

Dansk Folkeparti ønsker mere hjælp til Haiti

Christiansborg, torsdag den 14. januar 2010/KE

Pressemeddelelse

Dansk Folkeparti ønsker mere hjælp til Haiti

Dansk Folkepartis beredskabsordfører, Hans Kristian Skibby, beder ovenpå de forfærdende rapporter om ødelæggelserne på Haiti nu regeringen om straks at optrappe indsatsen for at hjælpe den nødlidende befolkning i det fuldstændigt raserede land. Dansk Folkeparti beder således om, at der øjeblikkeligt sendes et felthospital med personale samt teknisk assistance til at få genoprettet infrastrukturen, herunder vejnettet og telekommunikationen.

– Den katastrofe, som har ramt Haiti er ufattelig i sit omfang. Når Udenrigsministeriet siger, at tre ud af ni millioner af landets indbyggere er berørt af katastrofen, så er der grund til at reagere og det så hurtigt, som det er menneskeligt muligt. Dansk Folkeparti beder derfor regeringen om at afsende et fuldt udstyret felthospital til Haiti bemandet med læger og sygeplejersker, siger Hans Kristian Skibby.

– Det er stadigt for tidligt at kunne danne sig et overblik over omfanget af katastrofen i Haiti, men når hovedstaden Port Au Prince beskrives som jævnet med jorden, så må vi simpelthen reagere. Jeg vil derfor rette henvendelse til Forsvars- og beredskabsminister, Søren Gade (V), om at undersøge, om det ikke er muligt at sende andre former for hjælp eksempelvis til at få genoprettet telekommunikationen og genetablere hovedvejene, så nødhjælpen kan komme frem, siger Hans Kristian Skibby.

Rul til toppen