fbpx

Dansk Folkeparti sikrer fortsatte rabatter til pensionister, studerende og børn, der rejser med fjernbusser

Christiansborg, den 26. februar 2014/kkb

PRESSEMEDDELSE

Dansk Folkeparti sikrer fortsatte rabatter til pensionister, studerende og børn, der rejser med fjernbusser

Regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten har i dag indgået en aftale om sociale rabatter til fjernbusser og bedre adgang for studerende til Ungdomskortet.

– Det har været vigtigt for Dansk Folkeparti at sikre, at pensionister og studerende også fortsat kan rejse med rabat med fjernbusserne, så det er meget glædeligt, at vi har været i stand til at finde de fornødne midler til at fortsætte rabatordningen frem til 2017, siger transport- og færdselsordfører Kim Christiansen.

– Der er mange pensionister og studerende, der har god gavn af at kunne rejse billigt på kryds og tværs i Danmark med fjernbusserne, så jeg er meget tilfreds med, at vi i forligskredsen er blevet enige om at forlænge den gode og succesfulde rabatordning, supplerer Kim Christiansen.

Udover den øgede bevilling til sociale rabatter til fjernbusserne, er man også blevet enige om at afsætte i alt 135 mio. kr. i årene 2014-17 til at sikre, at alle studerende kan købe et Ungdomskort, der giver nem og billig adgang til kollektiv transport. Hidtil har der været enkelte grupper af studerende, der har været indskrevet på en SU-berettiget videregående uddannelse, der ikke har haft adgang til at købe et Ungdomskort. Det rettes der op på med den netop indgåede aftale.

Rul til toppen