fbpx

Dansk Folkeparti skal videre – for Danmarks skyld – Ingen af os skal stå i vejen for det!

Det er allerede snart en uge siden, vi stemte til kommuner og regioner. Endnu engang stor tak til alle Jer, som stemte på Dansk Folkeparti. Selvom valget ikke gik, som vi håbede, er hver og en af de stemmer, vi fik, værdsat.

Vores resultat i den enkelte kommune var en del af en landspolitisk tendens. Det var derfor ikke vores mange kandidater, tillidsfolk, frivillige, der svigtede. Der var ikke meget, man kunne gøre lokalt. Tværtimod er jeg fuld af beundring for den kampgejst, jeg mødte rundt i landet. Mange plakater var hængt op, brochurer i tusindvis blev omdelt, mange stod på gågader i den begyndende vinterkulde.

Så resultatet må vi i partiets ledelse tage på os. Vi har ikke formået at sikre grundlaget for, at I kunne klare opgaven lokalt.

Derfor har jeg meddelt, at jeg som konsekvens af valget går af som formand for partiet.

Vi skal væk fra, at debatten handler om, hvad vi måske skulle have gjort anderledes for 6 år siden: Eksempelvis om vi skulle være gået i regering i 2015… Eller om vi efterfølgende skulle have væltet den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han underskrev den såkaldte ”Marrakech-erklæring” om migration.

For selvfølgelig kan visdommen i disse – og andre – beslutninger diskuteres. Hvilket vi også har gjort mange gange siden. Men på et tidspunkt skal vi videre – det kan ikke nytte, at partiet hænger fast i denne diskussion og derfor ikke kan trænge igennem til danskerne.

Jeg er i hvert fald nået frem til, at skal partiet bringe sig ud af diskussionerne om fortidens beslutninger, skal det være med en ny kaptajn på skuden. Som så forhåbentlig kan gøre, at danskerne giver Dansk Folkeparti en ny chance igen.

En enig hovedbestyrelse besluttede i går, hvordan processen herfra bliver. Den 23. januar afholder vi ekstraordinært årsmøde i Herning, hvor der vælges ny formand. Senest den 7. januar skal formandskandidater have meldt kandidaturet. Afgørende nu er, at tiden frem til, at en ny formand vælges, bliver ordentlig og værdig.

Mange politiske kommentatorer og andre ”kloge” mennesker i medierne har i disse dage travlt med at skrive Dansk Folkepartis nekrolog. Jeg vil love, at jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at gøre disse profetier til skamme.

For Danmark har stadig brug for Dansk Folkeparti. Når det gælder værdi- og udlændingepolitik. Når det handler om, at danskerne skal være herre i eget hus. Når det gælder vore ældre medborgeres vilkår. Vi er det borgerlige parti med en social samvittighed!

Det er derfor, vi er her. Det er derfor, at hensynet til, at partiet med disse afgørende mærkesager kan komme fremad igen, er større end hensynet til os selv.

Det har været en kæmpe ære og et enormt privilegie at være formand for det parti, som jeg sammen med andre var med til at stifte for mere end 26 år siden.

Men nu skal Dansk Folkeparti videre – for Danmarks skyld! Og ingen af os skal stå i vejen for det!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

Bliv gratis prøvemedlem af Dansk Folkeparti i resten af 2021

Får du nyhedsbrevet fra ditOverblik? Tilmeld dig her:

Fik du læst:

DF får seks mandater i Guldborgsund og bringer ny borgmester til magten

Generationsskifte: To unge DF’ere fik næsten 3000 stemmer i Århus

Rabarbersaft og gode relationer: Sådan fik DF markant indflydelse på Bornholm

Rul til toppen