fbpx

Dansk sikkerhed står over FN-konventioner

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, formand for indfødsretsudvalget fastslår, at når Politiets Efterretnings Tjeneste, PET, advarer mod, at en statsløs person udgør en trussel mod Danmark og danskerne, så skal denne trussel vægtes højere end FN’s konvention om, at statsløse personer har ret til statsborgerskab.

– Der er nu to eksempler på statsløse personer, som PET mener, truer rigets sikkerhed. Den røde regering har sendt sin indfødsretsordfører på banen for at forsvare regeringens holdning, nemlig at en statsløs person skal have dansk statsborgerskab, uagtet, at personen, eller i dette tilfælde to personer – ikke kan sikkerhedsgodkendes af PET.

– Og så er det da tankevækkende, at Socialdemokratiets kandidat til en finansministerpost, Henrik Sass Larsen, ikke kan sikkerhedsgodkendes, fordi han har drukket kaffe med en rocker.

Men statsløse, der udgør en sikkerhedsrisiko, skal Danmark ikke blot byde velkommen, men også give fuldt statsborgerskab.

Landets justitsminister Morten Bødskov (S) er bemærkelsesværdig tavs i denne sag. Måske skyldes det, at Socialdemokratiet i valgkampen lovede en stram udlændingepolitik, men efter valget kommer med den ene lempelse efter den anden på det udlændingepolitiske område.

Men nu må justitsministeren holde op med at putte sig. Det kan ikke være rigtigt, at UNHCR (FN’s Flygtningehøjkommissariat) kan overtrumfe Danmarks sikkerhed.

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at vi i Dansk Folkeparti vil af med de konventioner. Efter min opfattelse har man ikke ret til noget som helst, hvis man udgør en terrortrussel i Danmark. FN-konventioner eller ej, siger Christian Langballe.

Rul til toppen