fbpx

De afghanske tolke skal hjælpes i nærområderne – ikke i Danmark

Skal Danmark være åbent for de afghanske tolke og asylansøgere? Nej, det skal Danmark under ingen omstændigheder.

Mens Taliban-bevægelsen vinder frem i Afghanistan, vokser vores bekymring for en mulig, ny flygtningestrøm, der har retning mod Europa. Og den strøm kan muligvis allerede være på vej, for flere afghanske tolke og civile ansatte, der har arbejdet for Danmark i Afghanistan, søger nu om hjælp i form af asyl.

Det bør regeringen afslå. I stedet bør Danmark om nødvendigt hjælpe tolkene ved intern flytning i landet eller genbosætning af dem i nærområdet sammen med vores allierede.

Der er i høj grad brug for, at statsminister Mette Frederiksen giver klar besked om, hvad regeringen har tænkt sig at gøre. Vil socialdemokraterne følge fornuften, eller vil man lade sig påvirke af støttepartierne Enhedslisten og Radikale Venstres forsøg på at hive flest mulige afghanere til Danmark? Man kan frygte, at socialdemokraterne efter de blev bløde i knæene og tillod Islamisk Stat-terroristerne inklusiv børn fripas her til landet, vil give efter for presset fra de Radikale, Enhedslisten og SF, der er regeringens parlamentariske grundlag og nære samarbejdspartnere.

Dansk Folkeparti er klar til at gøre, hvad der skal til for at forhindre en ny bølge af flygtninge til Danmark. Derfor foreslår vi, at regeringen indfører et totalt asylstop og klargør et grænsehegn, inden det er for sent.

Grænsehegnet var oprindeligt en del af den asylnødbremse, som den tidligere Venstre-regering handlede ind til at kunne opføre under flygtningestrømmen i 2015. Hegnet skulle gøre det muligt for regeringen at afvise asylansøgere ved grænsen i en krisesituation. Det kunne passende gøres grydeklart nu.

Det betyder dog ikke, at Dansk Folkeparti ikke vil hjælpe de afghanske tolke.
Vi er parat til at hjælpe folk i nærområderne ved blandt andet at oprette nærområdecentre i Afghanistan eller tæt derved. Vi bidrager i forvejen med store midler til nærområdeindsatsen rundt omkring i verden, og vi ville kunne styrke denne indsats ved at give flere penge fra vores ulandsramme.

Vi har allerede en rigelig stor udfordring med at få mennesker integreret i det danske samfund, og problemet vil kun vokse sig større med flere asylansøgere og deraf følgende familiesammenføringer. Samtidig har det vist sig, at regeringen reelt ikke foretager sig noget, der virker for at hjemsende de mennesker, der burde kunne vende tilbage til deres hjemlande.

Derfor skal vores land være lukket for de afghanske tolke og asylansøgere, og regeringen må se at komme i arbejdstøjet, så vi ikke bliver oversvømmet af flere svært integrerbare mennesker her i landet.

Rul til toppen