fbpx

DF: Åben æg-donation skal give flere donoræg

Pressemeddelelse

DF: Åben æg-donation skal give flere donoræg

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er bekymret over, at danske kvinder donerer for få æg til brug for kvinder i fertilitetsbehandling. Løsningen er at gøre ægdonation åbent i modsætningen til nu, hvor donationen foregår anonymt.

– Problemet ved den nuværende ordning er, at barnløse kvinder, der har brug for et æg, for eksempel ikke kan få kvindelige familiemedlemmer eller kvindelige venner til at donere æg direkte til dem. Det er i strid med den nuværende lovgivning. Derfor vil vi gerne ændre loven, så ægdonation bliver åbent, så det er muligt at få doneret æg efter denne fremgangsmåde, siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt afviser dermed id&eacuteen om såkaldt krydsdonation, der bruges i Sverige, hvor kvinder kan komme forrest i køen til at få æg fra andre kvinder ved, at en af deres kvindelige familiemedlemmer eller en kvindelig ven donerer æg til en samlet pulje.

– En sådan ordning vil uværgeligt give en del administration, og så er det i min optik bedre simpelthen at sikre åben og dermed direkte donation, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen