fbpx

DF: Åbent brev til Helle Thorning Schmidt

Christiansborg, lørdag den 30. april 2011/RT

Åbent brev til Helle Thorning-Schmidt

En alternativ 1. maj tale:

Danmarks arbejdere, som traditionen tro møder på Arbejdernes Internationale Kampdag for at manifestere ønsket om en retfærdig samfundsorden glæder sig til at høre formanden for Socialdemokratiet – muligvis kommende statsminister – fortælle om alle de goder, hendes og partiets vælgere kan imødese, hvis Helle Thorning-Schmidt får magt, som hun har agt.

Og ikke mindst vil vi gerne høre, hvordan Socialdemokratiets formand vil vise sin solidaritet med den danske arbejder.

Tre boliger – en i Danmark, en i Frankrig og en i England. Desuden en husstandsindkomst på godt to millioner kroner, barn i privatskole og generelt store armbevægelser.

Vi vil glæde os til, at Helle Thorning-Schmidt i sin 1. maj tale vil hylde arbejderbevægelsen for resultaterne af årtiers kamp for at nedsætte arbejdstiden til 37 timer om ugen.

Eller i det mindste at forklare, at hun nu vil øge denne arbejdstid til 38 timer om ugen. Ikke på vanlig solidarisk vis via afstemninger blandt fagforeningsmedlemmer… Næh, hvis forbundene ikke makker ret og leverer en øget arbejdstid, vil Socialdemokratiets formand tage efterlønnen fra dem. Det har formanden flere gange sagt i dagspressen her op til arbejdernes festdag.

Og pensionisterne skal også holde for i solidaritetens hellige navn.

Vor formand har nemlig udtalt, at afgifter på cigaretter og slik, som ganske mange af dem, der har knoklet et langt liv, forsøder deres otium med, vil stige kraftigt. Det kommer til at koste en almindelig folkepensionist 1.000 kr. om året. Det har blandt andre Ole Sohn fra Socialistisk Folkeparti udtalt flere gange – uden at rødme.

Men så vil Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti i deres 1. maj-taler da i det mindste kompensere ved at rulle dagpengeperioden tilbage i forhold til VOK-flertallets beslutning om at fastsætte perioden til to år. Næh, det vil de ikke, for det vil radikale heller ikke. S og SF’s måske kommende parlamentariske grundlag stemte nemlig med VOK om dagpengeperioden.

Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet har ligefrem fraterniseret med ‘fjenden’: De danske erhvervsledere, som de to partier gerne vil have til at godkende S og SF’s erhvervspolitik samt bakke op om en øgning af arbejdstiden.

Imens bruger du, Helle Thorning-Schmidt millioner og atter millioner af kroner, som du får i partistøtte fra fagforeningerne, som har deponeret deres højt besungne solidaritet og medlemsdemokrati. Flere undersøgelser har jo vist, at fire af 10 fagforeningsmedlemmer slet ikke stemmer på Socialdemokratiet. Men det forhindrer ikke fagbosserne i at lade pengestrømmene flyde

Man forstår godt, hvis de røde faner hænger med snipperne og sejrsskålerne smager ekstra bittert 1. maj 2011.

God festdag – trods alt

Med venlig hilsen

Bent Bøgsted, MF,

arbejdsmarkedspolitisk

ordfører, Dansk Folkeparti

Rul til toppen