fbpx

DF advarer regeringen mod at genindføre modersmålsundervisning – folkeskolereform risikerer at gå i vasken

Pressemeddelelse

DF advarer regeringen mod at genindføre modersmålsundervisning – folkeskolereform risikerer at gå i vasken

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, advarer regeringen mod at genindføre modersmålsundervisningen. Det vil få alvorlige konsekvenser for regeringens ambitioner om en bred folkeskolereform, mener han.

– Hvis regeringen går ud og genindfører modersmålsundervisningen, så er spørgsmålet, hvor interesserede de ikke-socialistiske partier vil være i overhovedet at diskutere folkeskolereform med regeringen. Modersmålsundervisningen er helt afgørende i forhold til folkeskolereformen, for det handler jo om, hvorvidt vi skal forpligte kommunerne til at gå ud og bruge mange, mange millioner på modersmålsundervisning, når de penge burde bruges på at forbedre den grundlæggende undervisning for alle elever, siger Alex Ahrendtsen.

– Hvis regeringen vil beslaglægge midler i den størrelsesorden forud for forhandlingerne om en folkeskolereform, så har jeg i hvert fald svært ved at se, hvordan vi kan komme videre, siger Alex Ahrendtsen.

Alex Ahrendtsen peger også på, at hele debatten om modersmålsundervisning nærmer sig det absurde.

– Mange af de børn og unge, som regeringen vil give ret til modersmålsundervisning er jo tredje-generationsindvandrere – og snart kommer fjerde generation også på banen. Hvor lang tid forestiller regeringen sig, at vi skal blive ved med at fastholde, disse mennesker i en forestilling om, at de ikke er danske. Hvis man bliver ved med at sige til dem, at de er anderledes og har krav på speciel behandling – modersmålsundervisning, stemmeret til et integrationsråd osv., så bliver man jo ved med at fastholde dem i udlændighed, siger Alex Ahrendtsen.

Rul til toppen