fbpx

DF ærgrer sig over, at regionerne får mere magt ved justering af kommunalreform

Pressemeddelelse

DF ærgrer sig over, at regionerne får mere magt ved justering af kommunalreform

Dansk Folkepartis kommunalordfører, Morten Marinus, ærgrer sig over, at der er lagt op til at give regionerne mere magt i forbindelse med regeringens forestående justering af kommunalreformen.

– Det er fortsat Dansk Folkepartis mål, at regionerne skal nedlægges og sygehusdriften være national. Vi er 5 millioner mennesker i Danmark, hvilket svarer til indbyggertallet i Hamburg. Det er uforståeligt, at der skal fem regioner til at varetage de danske sygehuse. Det er uhensigtsmæssigt og regionerne konkurrere om at træde sine samarbejdspartnere og hinanden over tæerne, siger Morten Marinus.

Morten Marinus beklager bl.a. at regeringen lægger op til, at kommunerne fremover kun hvert fjerde år vil få mulighed for at overtage regionale institutioner.

– Disse institutioner skal på kommunale hænder jo hurtigere desto bedre, men det er klart, at det skal ske på det rigtige tidspunkt for en kommune, og når det kun kan ske hvert fjerde år, så er det unødigt rigidt, siger Morten Marinus, der beklager, at regionerne også får adgang til at styre patientgenoptræning mere og får ret til at oprette stående udvalg.

– Det har aldrig været meningen, at regionerne skulle være en slags større kommunalbestyrelser med udvalgsarbejde og lignende. Regionerne skal holde sig inden for det ressort de har – og det er så tilpas smalt, at udvalgsstyre simpelthen ikke giver mening. Regionerne forsøger i disse år at puste sig op til at blive noget større end de er og spænder deres kompetencer til bristepunktet f.eks. ved at gå ind på ungdomsuddannelsesområdet i en grad som aldrig har været hensigten, siger Morten Marinus.

Morten Marinus understreger, at der også er gode takter i udspillet f.eks. at antallet af sundhedsaftaler reduceres og at unødigt bureaukrati på det regionale udviklingsområde mindskes.

Rul til toppen