fbpx

DF: Afgifter smadrer jobskabelse

Pressemeddelelse

DF: Afgifter smadrer jobskabelse

Mens den røde regering med den ene hånd vil investere i en såkaldt kick start ved at fremrykke offentlige investeringer for at skabe job, vælter samme regering med den anden hånd afgifter ned over erhvervene. Det koster tusindvis af arbejdspladser, og det er især landbruget, som bliver hårdt ramt.

– Det er som om, ministrene overhovedet ikke taler sammen, siger Dansk Folkepartis Formand for Fødevareudvalget samt fiskeri- og landbrugsordfører Ren&eacute Christensen.

Da den nuværende fødevareminister, Mette Gjerskov (S) var sit partis miljøordfører, var hun fuldstændig ligeglad med landbruget. Nu har vi en miljøminister, Ida Auken (SF), som alene taler om miljøet og ikke de effekter, nye miljøafgifter har på hele Danmarks spisekammer. Endelig er der beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der taler om kickstart og nye job, mens hendes ministerkolleger taler projektet ned med nye afgifter.

Det er fuldstændig utåleligt. Nu må ministrene altså begynde at tale sammen, siger Ren&eacute Christensen.

Ministrene skulle skabe flere arbejdspladser og lige konkurrencevilkår i landbruget. De er i færd med at kvæle erhvervet i afgifter.

Vi har i dag fået nye eksporttal fra Danmarks Statistik, som viser, at eksporten er faldet med 1,8 pct.

Samtidig har landbruget svært at låne penge til de investeringer, der skal til for at effektivisere produktionen. Jordpriserne falder, og dermed er det svært at låne til investeringer i friværdi.

Senest hører jeg SF sige, at partiet anerkender, at regeringens grønne omstilling kan koste job i første omgang.

– Jeg troede, at det var kick starten, som skulle være første omgang, siger Ren&eacute Christensen sarkastisk.

– Jeg har netop deltaget i en jobcamp i Kommunernes Landsforening, hvor beskæftigelsesministeren sagde, at det nu handlede om kick start og job-vækst.. Nu er 13.000 job i fare, siger Ren&eacute Christensen, der i dag (onsdag den 9. november) kl. 13.00 i Folketingets spørgetime vil have beskæftigelsesministeren til at svare på, om ministrene overhovedet taler sammen.

Rul til toppen