fbpx

DF afviser Dansk Erhvervs forslag om mere arbejdskraftindvandring – men vil gerne se på hvem der kommer til Danmark

Pressemeddelelse

DF afviser Dansk Erhvervs forslag om mere arbejdskraftindvandring – men vil gerne se på hvem der kommer til Danmark

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen afviser Dansk Erhvervs ønske om at få flere udlændinge til Danmark for at arbejde.

– Dansk erhvervsliv kunne jo starte med at sætte nogle af dem i sving som allerede er her. Over 40 procent af de udlændinge, der kommer til Danmark efter greencard-systemet– udlændinge, som er højtuddannede og sprogligt kompetente – har i dag job som ufaglærte. Dansk Erhverv kunne jo starte med at bruge deres kompetencer, før de vil begynde at udvide ordningen, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen advarer kraftigt mod regeringens planer om at åbne op for øget arbejdskraftindvandring.

– Vi ved, at De Radikale presser på for at få nedsat det beløb man skal tjene for at kunne komme hertil på beløbsordningen. Et beløb som i dag er på 375.000 kr. Hvis man nedsætter det, er det helt almindelige lønmodtagere, der kan forvente at blive udkonkurreret af lavtlønnede indere, kinesere og pakistanere – det har overhovedet ikke noget med specialister og gøre – og det er her regeringen og Dansk Erhverv går helt galt i byen.

– Jeg er overhovedet ikke afvisende over for, at vi ser på, hvad der kan gøres for at tiltrække topspecialister til Danmark, men så er det folk, der måske tjener 750.000 kr. eller 1 million kroner om året. De folk kan sikkert bidrage positivt til det danske samfund – men vi skal ikke have helt almindelige højtuddannede mennesker til Danmark, som så tager jobs i rengøringsbranchen eller måske som tjenere, fordi de selv på de disse områder kan tjene mere end de gør i hjemlandet, siger Martin Henriksen.

– Det er jo det vi er oppe imod. Lønniveauet i Danmark er så højt, at det kan betale sig for højtuddannede i den tredje verden at tage f.eks. ufaglært arbejde i Danmark – og det er derfor vi ser udnyttelsen afgreencard-ordningen.

– Man kan sagtens være nervøs for hvilke ændringerMetteFrederiksenvil gennemføre om hun viludvide GreenCard, sænke beløbsgrænsen eller hvad der er på tapetet. En lempelse af disse og andre regelsæt vil rigtig nok medføre flere udlændinge til Danmark. Men der er ingen garantier for at udlændingene vil være højtspecialiserede og arbejdsmarkedsparate, siger Martin Henriksen.

-Regeringen bør først undersøge effekten af de eksisterende ordninger. Vi kender undersøgelsen af GreenCardordningen. Regeringen bør aftale med Folketinget hvordan den kan gennemføre undersøgelser af andre ordninger og effekterne af disse forinden man foretager ændringer, slutter Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører.

Rul til toppen