fbpx

DF afviser økonomisk bonus til kriminelle

Pressemeddelelse

DF afviser økonomisk bonus til kriminelle

Justitsminister Lars Barfoeds forslag om at betale kriminelle for ikke at begå kriminalitet efter løsladelsen falder på stenjord hos Dansk Folkeparti. Medlem af Retsudvalget, Marlene Harpsøe, afviser, at Dansk Folkeparti vil lægge stemmer til et sådant forslag.

– Vi har lige hørt, at serbiske kriminelle valfarter til Danmark for at begå røverier, fordi de ikke er bange for de straffe og fængsler, som vi har i Danmark, og nu vil justitsministeren så til at betale kriminelle, hvis de undlader at begå kriminalitet. Justitsministeren er ved at komme ud på et alvorligt skråplan her, siger Marlene Harpsøe.

Justitsminister Lars Barfoed forestiller sig, at den kriminelle skal have en økonomisk bonus, hvis vedkommende ikke er faldet tilbage i kriminalitet efter f.eks. et år.

– Det vil helt sikkert give den kriminelle et incitament til at holde sig fri fra kriminalitet det første år, efter vedkommende er kommet ud, men hvad så efter et år og tre måneder? Så er der ikke nogen økonomisk bonus i sigte længere, medmindre Lars Barfoed da vil udvide ordningen til en form for borgerløn for forhenværende kriminelle, der så kan få bonus hvert år, hvor de ikke har begået kriminalitet, siger Marlene Harpsøe.

Marlene Harpsøe mener justitsministerens forslag er udtryk for elendig pædagogik.

– Lars Barfoed siger faktisk til unge mennesker, at hvis de vil begå kriminalitet, så kan han tilbyde dem en økonomisk bonus fremover. Staten betaler dermed en form for beskyttelsespenge til de kriminelle – det er højest betænkeligt, fastslår Marlene Harpsøe.

Rul til toppen