fbpx

DF beder EU om hjælp til oversvømmelsesramte Sydsjælland, Lolland-Falster og Sydfyn

Christiansborg, onsdag den 31. august 2011

Pressemeddelelse DF beder EU om hjælp til oversvømmelsesramte Sydsjælland, Lolland-Falster og Sydfyn

Selvom valgkampen kører for fuld skrue, så kan det politiske arbejde ikke ligge helt stille. Formanden for Folketingets Fødevareudvalg og fødevareordfører for Dansk Folkeparti, Ren&eacute Christensen, har sammen med sin partifælle og medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, fremsendt et spørgsmål til Europaparlamentet, hvori der anmodes om hjælp til borgerne i de oversvømmelsesramte områder på Sydsjælland, Lolland-Falster og Sydfyn.

– Det er en katastrofe, for de der er blevet ramt. Der er kommet så store mængder af nedbør at sommerhuse og store landbrugsarealer står under vand eller har stået så længe under vand, at der er sket store skader på bygninger og afgrøder, siger Rene Christensen.

Han peger på, at da VTEC-bakterien fik forbrugerne til at holde igen med at købe agurker og andre produkter, da kom både EU og den danske stat agurkeavlerne til undsætning. Der blev mulighed for at få erstatning, dels gennem EU’s støtteordning, og dels via midler fra den danske regering.

– Det var et tiltag jeg som formand for fødevareudvalget støttede. Ligeledes mente jeg, at der var tale om en situation, som avlerne ikke kunne forudse, og det var udefrakommende faktorer, som bevirkede at de fik store tab. Nu har vi så en lignende situation – blot med planteavlerne som de primært ramte. Om 14 dage går roehøsten i gang, hvis oversvømmelserne også går ud over den, så tror jeg at vi når op på tab omkring en halv milliard kroner eller mere. Jeg mener bestemt at dette er en udefra kommende hændelse. Derfor bør EU træde til med erstatning til Lolland-Falster og Sydfyn, fastslår Rene Christensen.

Rul til toppen