fbpx

DF beder minister se nærmere på forsikringsselskabers prisstigninger

Christiansborg, søndag den 26. februar 2012

PressemeddelelseDF beder minister se nærmere på forsikringsselskabers prisstigninger

Dansk Folkepartis forbrugerordfører Mette Hjermind Dencker beder nu vækst og erhvervsminister Ole Sohn (SF) om at se nærmere på omfanget af de meget store stigninger på husforsikringer, som forbrugere har oplevet det seneste år. En opgørelse foretaget af Søndagsavisen viser, at husforsikringer i 2011 i gennemsnit er steget med næsten 8 %. Langt mere end den almindelige pris udvikling i samfundet. For en familie i Herlev er prisen på et år gået op fra 2930 til 6816 kroner.

– Det er jo ikke rimeligt. Jeg ved godt, at forsikringsselskabernes kunder har haft store problemer med de mange oversvømmelser i blandt andet københavnsområdet denne sommer. Jeg mener dog ikke det alene kan forklare, at forsikringsselskaber skruer så meget op for priserne. Oversvømmelserne i sommer bør ikke være en eviggyldig undskyldning for højere priser. Derfor vil jeg bede ministeren kigge de kraftige prisstigninger efter i sømmene, siger Mette Dencker.

– Jeg er ikke forsikringsekspert, men jeg mener ikke der er meget logik i, at det bliver dyrere at forsikre et hus i Skanderborg, fordi der har været vand i en kælder i København. Pudsigt nok hører vi aldrig forsikringsselskaberne kommer med meldinger om, at der ikke er sket ulykker, indbrud eller oversvømmelser, og at de derfor ser sig nødsaget til, at betale en masse overskydende forsikringspræmier tilbage til kunderne, siger Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen