fbpx

DF beder transportminister se på pendlerpenge

Christiansborg, fredag den 12. februar 2010/HMC

Pressemeddelelse

DF beder transportminister se på pendlerpenge

Dansk Folkepartis Trafikordfører, Kim Christiansen, beder nu trafikminister Lars Barfoed se nærmere på DSBs dobbelte udbetaling af pendlergaranti. Det kom i denne uge frem, at DSB var kommet til at udbetale næsten en million kroner for meget i såkaldt pendlergaranti. Pengene udbetales som kompensation til pendlere, hvis tog har været forsinkede. Ved en fejl kom en ansat i DSB til at trykke to gange på betal-knappen, og så røg der 900.000 kroner for meget af sted til pendlere i hele landet.

– Jeg synes det er grotesk, at DSB på den måde kan kaste om sig med så mange penge. Selvfølgelig kan der ske menneskelige fejl, men jeg vil gerne have ministeren til at finde ud af, om de 900.000 kan blive tilbagebetalt af pendlerne igen, siger Kim Christiansen.

DSB har bedt pendlerne om at sætte de ekstra penge tilbage på DSB’s konto, men endnu ser det ikke ud til, at mange pendlere har reageret på opfordringen.

– Hvis DSB betragter 900.000 som en mindre fejl, så tør jeg slet ikke tænke på, hvor mange andre fejl af den slags der er i firmaet, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen