fbpx

DF begejstret for ny aftale for arbejdsløse

Christiansborg, onsdag den 4. maj 2011

PressemeddelelseDF begejstret for ny aftale for arbejdsløse

En ny aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti betyder, at livet som arbejdsløs bliver mindre besværligt. Arbejdsmarkedsordfører i Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted, er mere end almindeligt begejstret for den nye aftale.

– DF har formået at sætte nogle kraftige fingeraftryk på aftalen og eftersom aftalen gør livet så meget nemmere for en stor del af landets arbejdsløse, så er jeg, i alt beskedenhed, helt stolt af den, siger Bent Bøgsted.

Tre punkter i aftalen har været DF mærkesager. Blandt andet et punkt som betyder, at det er slut med kravet om, at arbejdsløse skal sende to ansøgninger om ugen.

– Det gav tydeligvis en masse overflødige ansøgninger, som var til gene for både de arbejdsløse og de arbejdsgivere, som skulle sortere i ansøgningsbunkerne. Med den nye aftale skal jobcentrene blot sørge for, at de arbejdsløse søger de relevante stillinger, siger Bent Bøgsted.

DF har også fået gennemført, at arbejdsløse ikke længere skal tvinges i aktivering, hvis vedkommende indenfor de kommende seks uger enten skal begynde i nyt arbejde, på efterløn, pension eller barselsorlov. Der vil heller ikke være aktiveringstvang, hvis ledigheden skyldes vejrlig eller materialemangel.

Et tredje punkt i aftalen, som DF har kæmpet for, omhandler medhjælpende ægtefæller i mindre virksomheder. Fremover får disse ret til at modtage dagpenge, hvis de træder ud af virksomheden. En ret, som de medhjælpende ægtefæller ikke havde tidligere. Det er særligt den del af aftalen, som har ligget Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører på hjerte.

– Den er til glæde for rigtig mange små familie-virksomheder indenfor håndværkerbranchen og landbruget, som har haft problemer med de gamle regler. Hvis en mindre virksomhed kom i en situation, hvor der ikke længere var økonomi til at aflønne ægtefæller, kom begge ægtefællers økonomi i klemme, fordi den ene part var afskåret fra at modtage dagpenge. Det har været af stor betydning for DF, at få fjernet den regel. Det er glædeligt, at det er blevet en del af aftalen, siger Bent Bøgsted.

Rul til toppen