fbpx

DF bekymret over behandling af syvårig dreng, som er mistænkt for brandstiftelse

Pressemeddelelse

DF bekymret over behandling af syvårig dreng, som er mistænkt for brandstiftelse

Dansk Folkeparti retter nu øjeblikkelig henvendelse til justitsminister Morten Bødskov ( S), i sagen om den syvårige dreng fra Esbjerg, som i forbindelse med en række forhold for brandstiftelse, er blevet fjernet fra hjemmet.

– Hele situationen lyder meget ubehagelig. En syvårig dreng, som af politiet bliver hentet ind til afhøring i nattens mulm og mørke, og herefter fjernet fra hjemmet og anbragt på institution. Det lyder ikke som en fremgangsmetode, som bør finde sted i det danske retssamfund, siger Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker.

– Der kan jo altid være en række forhold, som offentligheden ikke kender til, og hvis gruppen af børn og unge virkelig har stået omfattende afbrændinger, er det helt grotesk. Men når det så er sagt, bør der som udgangspunkt altid være en af forældrene, eller tilsvarende personer, som barnet er tryg ved, som tager del i en sagsbehandling, hvis et mindreårigt barn begår en kriminel handling, påpeger Mette Hjermind Dencker.

– Jeg vil nu tage kontakt til justitsministeren for at få klarhed over om de regler der gælder i disse situationer er fulgt og om det kan være rimeligt, at et barn i så tidlig en alder, skal kastes ud i en så voldsom oplevelse, uden at blive støttet af sine forældre eller tilsvarende.

Dansk Folkeparti mener, der skal tages ekstraordinært særlige hensyn, når børn under den kriminelle lavalder skal tilbageholdes af politiet og eventuelt anbringes på institution i forbindelse medkriminelle handlinger.

– Det kan være traumatisk for et barn, at blive afhørt og fjernet fra sit hjem. Nok især for et lille barn, som har gjort noget ulovligt, men som næppe har mulighed for at vurdere konsekvenserne af det forfærdelige, som man har gjort.

– Børn er følsomme og sårbare, og selv om en lille dreng har sat ild og begået kriminelle handlinger, så skal vi som samfund sørge for, at gøre vores til, at barnet kommer ud af den kriminelle løbebane hurtigst muligt og i god behold, siger Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen