fbpx

DF: Danmark bør anerkende Jerusalem som Israels hovedstad

Pressemeddelelse

DF: Danmark bør anerkende Jerusalem som Israels hovedstad

Danmark bør følge Tjekkiet og anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

– Den tjekkiske præsident, Milos Zemans, ønske om at flytte Tjekkiets ambassade fra Tel-Aviv til Jerusalem, bør betyde, at Danmark nu følger Tjekkiet, og dermed på linje med Tjekkiet anerkender Jerusalem som Israels hovedstad. Danmark bør yderligere arbejde for, at de øvrige EU-lande følger trop.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som roser præsident Zemans initiativ:

– Det vil have umådelig positiv betydning for fredsprocessen i Mellemøsten, hvis omverdenen nu &eacuten gang for alle anerkender, at et udelt Jerusalem er en selvfølgelig del af Israel og landets naturlige hovedstad. Alle ved jo på forhånd, at der ingen diskussion er i Israel om Jerusalem.

– Alle partier i Israel – på begge fløje – er nemlig enige om, at Jerusalem aldrig mere skal deles – og derfor vil en anerkendelse af Jerusalem betyde, at den kommende palæstinensiske stat vil kunne vænne sig til tanken om en anden hovedstad – eksempelvis Ramallah. Derved ville fredsforhandlingerne kunne bevæge sig ind i virkelighedens verden – og komme videre, siger Søren Espersen.

Han påpeger i øvrigt, at Dansk Folkeparti allerede i 1997 første gang foreslog, at Danmark flyttede sin ambassade til Jerusalem.

Rul til toppen