fbpx

DF: Danmark skal støtte hvalerne

Christiansborg, mandag den 1. marts 2010

Pressemeddelelse

DF: Danmark skal støtte hvalerne

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, går nu til udenrigsminister Lene Espersen (K) for at få svar på, hvordan ministeren mener Danmark bør forholde sig, når medlemslandene i den Internationale Hvalfangstkommission, IWC, på torsdag den 4. marts mødes i Florida. Landene skal bl.a. stemme om en mulig genåbning for kommerciel hvalfangst ud for Japans kyst og ved Antarktis. Danmark har tidligere støttet forslag om genoptagning af hvalfangst, men Marlene Harpsøe håber, at Danmark vil stemme imod denne gang.

– Vi kan simpelthen ikke være bekendt, at Danmark er et af de få EU-lande, som vil være med til at støtte, at disse store pattedyr skal nedslagtes, siger Marlene Harpsøe.

Senest har en ny dokumentarfilm, The Cove, vist, hvordan japanerne hvert år indfanger og slagter tusindvis af delfiner. En del af kødet sælges i delikatesseforretninger, men en endnu større del ender som discount kød i skolebørns frokostordninger. Filmen er blevet nomineret til en Oscar, og Marlene Harpsøe håber, at denne rædselsvækkende film kan påvirke IWCs medlemmer – inklusiv Danmark – til hvalernes fordel.

– Det er stort set umuligt, at slå så stort et dyr ihjel, uden at det lider voldsomt. Selv de betydeligt mindre delfiner er lang tid om at dø. Danmark bør reagere overfor Japan i forbindelse med det kommende møde i IWC, og derfor vil vi nu appellere til dette over for udenrigsministeren. Fangsten foregår på nuværende tidspunkt med Danmarks støtte, og det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger Marlene Harpsøe på vegne af Dansk Folkeparti, der er modstander af kommerciel hvalfangst.


Rul til toppen