fbpx

DF: Danskerne er ikke statens ejendom

Pressemeddelelse

DF: Danskerne er ikke statens ejendom

En af dagens positive nyhedshistorier går ud på, at der i årets første halvår er udført et rekordhøjt antal hjerte-, lever-,lunge- og nyretransplantationer. Der er tale om en stigning på20 procent. Desuden siger 77 pct. pårørende nu ja til transplantation.

Nu er der så politikere på banen med et forslag om, at når man er fyldt 18 år er man automatisk organdonor med mindre man selv melder sig ud af ordningen: det såkaldte ‘formodet samtykke’.

Midt i glæden over at det går den rigtige vej med antallet af donorer, skal vi ikke glemme, at vi taler om mennesker. Vi er ikke statens ejendom. Det har alle tilsyneladende glemt, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

Vi mener, at man skal tilmelde sig en donorordning. Man er altså ikke født donor, siger Liselott Blixt. Vi bør tværtimod fortsætte ad den vej vi er på og sørge for at leve op til den beslutning vi sammen lavede i 2008 , om at alle over 18-årige meget nemmere skal kunne tage stilling

Liselott Bllixt understreger, at DF sidste år var med til at få sat mål for organdonationer samt at udstyre et organdonationscenter, med medarbejdere, der blandt andet er uddannet til at tage ud og forklare sundhedspersonalet på sygehuse, hvordan man bedst og mest skånsomt taler med pårørende til en afdød om netop organdonation.

Men der skal altså være et element af frivillighed i hele organdonordebatten, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen