fbpx

DF: Der skal ryddes op på skadestuerne

Pressemeddelelse

DF: Der skal ryddes op på skadestuerne

Der er for lidt personale og for mange patienter på en række af landets skadestuer. Det medfører desperation blandt patienter, dårligt arbejdsmiljø for de ansatte og et stigende antal voldelige trusler i et skadestuemiljø, der tilsyneladende sejler.

– Men det er jo ikke forhold, der er dukket frem i den blå luft. De helt urimelige forhold skyldes tværtimod, at regionerne har sammenlagt skadestuer på en måde, så behandlingstilbuddene ikke hænger sammen, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

– På Herlev, hvor skadestuefunktionen er landets hårdest pressede med ventetider på op til 12 timer, er der eksempelvis tale om, at ressourcerne ikke er fulgt med, når regionerne beslutter, at nogle skadestuer skal have større optag. Det har vi set før, når der er blevet flyttet rundt på de enkelte hospitalers ekspertområder.

– Men nu skal der ganske enkelt styr på sagerne. Jeg vil have, at indenrigs og sundhedsminister Bertel Haarder sætter ord på patientrettighederne. Der skal blandt andet sættes loft over ventetider.

Derfor vil jeg nu bede ministeren svare på følgende spørgsmål:

1. Hvordan vil ministeren sikre at regionerne lever op til at man som borger ikke skal vente op til 12 timer på en skadestue?

2. Hvor mange timer mener ministeren, at det er rimeligt at en borger skal vente på en skadestue på landets sygehuse?

3. Hvad er ministerens holdning til at man får lavet en aftale med regionerne om, at hvis man har ventet mere end et vist antal timer, kan man blive behandlet gratis på en privat skadestue?

Rul til toppen