fbpx

DF: Der skal stemmes lokalt om asylcentre

Pressemeddelelse

DF: Der skal stemmes lokalt om asylcentre

Regeringen har lavet talrige lempelser i sin udlændingepolitik, og det kan allerede nu mærkes i form af, at langt flere asylansøgere søger mod Danmark. Socialdemokraternes integrationsordfører Jacob Bjerregaard kalder i dagens udgave af B.T. situationen for ”en konstant undtagelsestilstand”. Og Udlændingestyrelsen har i løbet af 2012 oprettet cirka 2000 nye pladser, og det betyder oprettelsen af nye asylcentre. Og i flere tilfælde er asylcentrene blevet oprettet med meget kort varsel, og uden at kommunen har haft mulighed for at have indflydelse på placeringen.

– Først og fremmest vil det være bedst, hvis Danmark på baggrund af den eksplosionsagtige vækst i asylansøgere indfører et asylstop, da det vil løse problemet. Desuden skal borgerne i de pågældende kommuner høres ved en lokal folkeafstemning, om de er interesseret i et asylcenter i deres baghave, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Martin Henriksen tilføjer, at han finder Udlændingestyrelsens måde at agere på for meget uheldig.

– Det er ikke særligt smart eller sympatisk, at man for eksempel i Juelsminde Kommunes tilfælde først orienterede politikerne 24 timer før de første beboere flyttede ind. Det virker lusket og som om, man fra Udlændingestyrelsens side forsøger at undgå opmærksomhed og lokal indflydelse i forbindelse med oprettelsen af asylcentre. Jeg vil derfor nu tage fat i justitsministeren for at høre, hvad han siger til den praksis, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen