fbpx

DF: Det er ikke godt nok, udviklingsminister

Pressemeddelelse

DF: Det er ikke godt nok, udviklingsminister

Den danske statskasse er ved at udvikle sig til et rent tag-selv-bord for alverdens diktaturer og terrororganisationer.

Senest er der sat fokus på svindelen med danske udviklingsmidler, hvoraf færre bliver benyttet til at hjælpe de udviklingslande, som pengene er stilet til.

Der bliver simpelthen givet millioner til forskellige kriminelle organisationer i modtagerlandene for at penge og anden form for hjælp kan nå frem til modtagerne. Det kan vi simpelthen ikke lade ske. Dansk Folkepartis ordfører for udviklingsbistand, Hans Kristian Skibby, kræver nu handling.

-Udviklingsministeren er presset i sagen og han oplyser, at han nu vil stoppe den alt for lemfældige omgang med danske udviklingsmilliarder. Men skal det lykkes, så skal han fokusere på en langt bedre kontrol med de modtagerlande hvor danske skattekroner udbetales til. Senest har Danmark doneret 250 millioner kr. til Robert Mugabe i Zimbabwe hvor bestikkelse og korruption er særdeles omfattende. Lige nu er der tale om flot gavepapir omkring en værdiløs gave. DF støtter naturligvis ministerens intention om at få udviklingsbistanden hen til dem, der er udset som modtagere, men foreløbig er ministerens eneste handling i sagen at lægge brøkdele for bistandskronernes skæbne frem på en ministeriel hjemmeside. Det er for sølle. Det batter jo ikke noget som helst. Udviklingsministeren kunne i stedet fremme initiativet om at evaluere på effekten af de omkring 15,2 milliarder kr. som Danmark bare i det seneste år har bidraget med til projekter i fjerne lande, siger Hans Kristian Skibby.

-Nu forsøger udviklingsministeren i stedet at pudse glorien med noget, der mest af alt minder det om et forsøg på at lukke sagen, der jo også handler om, at Institut for Menneskerettigheder er blevet grebet i omfattende og systematisk svindel med støttekroner. Forskere mener, at omkring 10 pct. af de udbetalte midler ender de forkerte steder. 10 procent er i denne sammenhæng hele 1,5 milliarder kroner årligt. Imens sidder blandt andet danske pensionister og må sluge den ene afgiftsstigning efter den anden, ligesom der ikke er råd til at give det pensionsløft, som den røde regering ellers lovede i valgkampen. Men at smide danske penge ud ad vinduet og direkte i lommerne på diktatorer og bander, kan regeringen tilsyneladende leve med. Det er ganske enkelt uacceptabelt, for nu at sige det mildt, udtaler DF’s udviklingsordfører Hans Kristian Skibby.

Rul til toppen