fbpx

DF: EU-dunder er typisk Thorning

Pressemeddelelse

DF: EU-dunder er typisk Thorning

Dansk Folkepartis EU-ordfører, Pia Adelsteen, stiller sig undrende over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) harske udmeldinger i forbindelse med den formentligt kommende afstemning om EUs Patentdomstol. Statsministeren bedyrer blandt andet, at hun endnu ikke har hørt gode argumenter mod EUs Patentdomstol.

– I så fald er statsministeren enten arrogant eller også hører hun slet ikke efter, hvad hendes politiske modstandere siger. Der er mange gode argumenter mod en tilslutning til EUs Patentdomstol, og jeg skal med glæde sende statsministeren en liste med disse. Og skulle statsministeren være oprigtigt interesserede i andres mening, så kan hun jo rette henvendelse til sin regerings parlamentariske grundlag, Enhedslisten, for at få deres argumenter. Også for eksempel Advokatrådet og fagforeningen Prosa har argumenter mod en tiltrædelse af EUs Patentdomstol, hvis altså Thorning ellers skulle være interesseret, siger Pia Adelsteen.

Pia Adelsteen finder det dog noget usympatisk, at statsministeren har udtalt, at hun ikke forstår, at Dansk Folkeparti vil ”belemre” danskerne med en afstemning om EUs Patentdomstol.

– Der er altså tale om suverænitetsafgivelse, at der bliver flyttet magt fra Danmark til EU. Alligevel mener Thorning ikke, at danskerne behøver blive spurgt. Det er en udpræget farlig tankegang, vi her ser, og det er desværre typisk Thorning, som vi jo ved, slet ikke kan få nok EU, siger Pia Adelsteen.

Rul til toppen