fbpx

DF: Farten skal ned ved vejarbejder

Pressemeddelelse

DF: Farten skal ned ved vejarbejder

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, vil have etableret fartkontrol ved vejarbejder, efter at nye tal har vist, at der i perioden 2005 til 2009 er sket 1310 uheld på vejstrækninger med vejarbejde.

Ifølge TV2’s Station 2, Politiet og FDM er årsagen, at forbipasserende bilister kører både hasarderet og alt for hurtigt forbi vejarbejdszoner.

Det har kostet 28 dræbte og 501 tilskadekomne i den nævnte periode. Og vanvidsbilismen rammer både bilister og vejarbejdere. Her er der altså tale om, at mange familier må leve i skræk for, at der tilstøder deres kære en ulykke med store menneskelige omkostninger til følge.

– Jeg vil nu kalde både transport- og justitsministeren i samråd, så vi hurtigt kan gribe ind overfor den fuldstændigt uacceptable vanvidskørsel på strækninger med vejarbejde.

Jeg vil blandt andet bede Trafikministeren se på, om afmærkningen ved vejarbejder er effektiv nok. Desuden vil jeg opfordre justitsministeren til at etablere mere fartkontrol – herunder ATK (Automatisk Trafik Kontrol) i forbindelse med vejarbejde, understreger Kim Christiansen.

Rul til toppen