fbpx

DF fejrer valgaftenen på Christiansborg

Pressemeddelelse

DF fejrer valgaftenen på Christiansborg

Dansk Folkeparti holder traditionerne i hævd og fejrer valgaftenen i folkestyrets hjem, på Christiansborg. Det sker i Landstingssalen med fest og farver, fornøjelige valgfilm, traditionel jazz, rødternede duge og naturligvis dansk middags-buffet.

– Det er sådan, det skal være. Vi fejrer demokratiets festaften der, hvor festen hører hjemme. Christiansborg er folkestyrets højborg, og det er her, de folkevalgte hver dag udøver deres gerning. Derfor er det også kun rigtigt, at festen holdes netop d&eacuter, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Men den opfattelse deles ikke af de andre partier i Folketinget. Det er kun Dansk Folkeparti, De Radikale og Kristendemokraterne, der fejrer valgaftenen på Christiansborg. De Radikale tager endda ud i byen, når klokken er slået tolv.

– Det er en smule trist, at de andre partier ikke gider Christiansborg. Naturligvis bestemmer de selv, hvor de vil holde deres valgfest, men jeg mener nu, at der er en særlig charme ved at fejre valgaftenen, demokratiets fest, midt i den særlige atmosfære med Grundloven inden for rækkevidde, siger Kristian Thulesen Dahl.

Det var fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der først valgte at holde valgfest væk fra Christiansborg. Om aftenen den 15. september har Socialdemokraterne valgt at opholde sig i Vega, Venstre i Mogens Dahl Koncertsal og SF i TAP2, og dermed har de også fravalgt Christiansborg.

Rul til toppen