fbpx

DF: Fixerum, nej tak!

Pressemeddelelse

DF: Fixerum, nej tak!
Dansk Folkepartis forebyggelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, ærgrer sig over regeringens og Enhedslistens aftale, der betyder, at det fremover skal være lovligt for kommunerne at indrette de såkaldte fixerum.

– Jeg tror, at id&eacuteen om fixerum tiltaler mange, for vi vil jo gerne hjælpe stofmisbrugerne. Men man bliver nødt til at stille sig selv spørgsmålet, om vi med fixerum i virkeligheden gør misbrugerne en bjørnetjeneste? Om det overhovedet er den rigtige vej at gå? Jeg ser i hvert fald en række problemer. Først og fremmest vil fixerummene sende at signal om, at det er legalt at indtage hård narko. Og rummene vil kunne virke som en magnet på både stofmisbrugere og forhandlere af stoffer, for brugerne skal jo stadig have fat i narkoen. Så rummene vil altså hverken mindske stofmisbruget eller narkorelateret kriminalitet, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Jens Henrik Thulesen Dahl peger derfor på en række andre tiltag, der bedre kan hjælpe stofmisbrugerne.

– Først og fremmest tilbud om hurtig adgang til stoffri behandling. Hvis en misbruger er motiveret for at komme i behandling, så skal vedkommende også få den ønskede behandling i en fart. Den stoffri behandling skal følges op af en social indsats. Vi skal også fortsætte forsøgene med lægeordineret heroin, og vi skal etablere plejehjem til ældre misbrugere, hvor der ikke er udsigt til, at de kan hjælpes ud af misbruget, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen