fbpx

DF: Folkeskolens afgangsprøve skal være adgangsbillet til gymnasierne

Christiansborg, søndag den 28. juli 2013/KBE

Pressemeddelelse

DF: Folkeskolens afgangsprøve skal være adgangsbillet til gymnasierne
Dansk Industri har meldt ud, at der skal indføres optagelsesprøver til gymnasiet. Ikke en dårlig ide. Men det vil være mere oplagt at bruge folkeskolens afgangsprøve mere systematisk, så eleverne sorteres bedre efter evner og interesser. Pt. er der alt for mange, der vælger gymnasiet uden at ville det rigtigt. Og der er alt for få, der vælger erhvervsskolerne. Det er en forkert udvikling, der skal vendes.

– I Dansk Folkeparti er vi enige i DIs udmelding om, at der optages for mange uegnede elever i gymnasiet, der både spilder deres egen og gymnasiernes tid. Vi vil derfor stille forslag om, at folkeskolens afgangsprøve skal bestås med en vis karakter før man kan blive optaget på et gymnasium, siger Marie Krarup.

– Men det er ikke nok at indføre adgangskrav til gymnasiet og ændre dets indhold. Der er også brug for at ændre strukturen i ungdomsuddannelserne. I dag har man valget mellem erhvervsskole og gymnasiet, når man er færdig med 9. klasse. Gymnasiet bruges som ventesal for de uafklarede, og for få vælger erhvervsskolerne. Derfor skal vi oprette en ny skole – en Forberedelses-skole – efter 9. klasse, som giver de uafklarede mulighed for at blive afklarede og komme videre det rigtige sted hen, gerne på erhvervsskolerne. Det fremsætter DF beslutningsforslag om i næste samling, siger Marie Krarup.

Rul til toppen