fbpx

DF: Forbedret indsats imod knogleskørhed

Pressemeddelelse

DF: Forbedret indsats imod knogleskørhed

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, udtrykker begejstring over, at danske forskere har påvist, at fysisk aktivitet fører til, at kroppen udskiller stoffet ATP, der er en vigtig ingrediens i at holde knoglerne fra at miste deres styrke og forhindre knogleskørhed. Disse forskningsresultater dokumenterer behovet for, at Folketinget bakker op om en handlingsplan på knogle- og skeletområdet.

– Det er altid fantastisk, når danske forskere kan præsentere et stort gennembrud indenfor forskning i en alvorlig sygdom. Knogleskørhed er potentielt en svært invaliderende sygdom, som omtrent en halv million danskere er blevet ramt af. Det er således meget perspektivrigt, at danske forskere nu dokumenterer, hvor givtigt motion er, men også åbner for bedre lægemidler i fremtiden, siger Liselott Blixt.

– Dansk Folkeparti er i fuld gang med at udarbejde en handlingsplan for knogle- og skeletsygdomme, der netop skal sikre, at alle danskere ramt af sygdomme som knogleskørhed får den mest optimale behandling baseret på den nyeste medicin og den bedst mulige vejledning. Det er oplagt, at hele sundhedssystemet nu skal blive endnu bedre til at forklare om vigtigheden af motion i forebyggelsen af knogleskørhed. Samtidig ville det være relevant at investere flere forskningskroner i forskningen i sammenhængen mellem stoffet ATP og forebyggelsen af knogleskørhed, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen