fbpx

DF: Forbyd voldelige foreninger

Pressemeddelelse

DF: Forbyd voldelige foreninger
Dansk Folkepartis Martin Henriksen vil på baggrund af dagens anholdelser af over 30 deltagere i en såkaldt moddemonstration orkestreret af den venstreradikale gruppe AFA bede justitsminister Morten Bødskov (S) om at svare på, hvad regeringen ved om voldelige foreninger som AFA, og hvordan regeringen har tænkt sig at stoppe AFA.

– Det er godt, at politiet sikrer retten til lovlige demonstrationer, som vi har set det i dag. Men vi kan ikke leve med, at deltagerne i en moddemonstration går til angreb på politiet, og at man ikke respekterer, når politiet i Dronningens og lovens navn beordrer, at de skal opløse demonstrationen. Det er helt uacceptabelt at bringe betjentes liv og førlighed i fare ved at kaste kanonslag og skyde med romerlys mod dem, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen peger på, at over 80 såkaldte anti-facister blev anholdt i marts 2012 i Aarhus, hvor flere havde kastet med både flasker, kanonslag og brosten. Tre politimænd kom i den forbindelse på skadestuen.

– Jeg vil også spørge justitsministeren, om han har kendskab til, at AFA spillede en afgørende rolle i den forbindelse. For nylig udtalte en forsker i ekstremisme, at AFA åbenlyst anvender politisk vold som virkemiddel, og hvis det er rigtigt, så må vi se på, om vi med Grundloven i hånden skal forbyde AFA. I første omgang vil jeg dog rette henvendelse til ministeren, og så tager vi den derfra, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen