fbpx

DF foreslår fælles færgesekretariat for småøerne

Pressemeddelelse

DF foreslår fælles færgesekretariat for småøerne

Dansk Folkepartis ordfører for de danske småøer, Mette Hjermind Dencker, stiller nu forslag om, at der oprettes et fælles færgesekretariat for landets 27 småøer.

– Der vil kunne spares en masse penge på driften, hvis de 27 øer, som har status af småøer, slår sig sammen om køb af f. eks olie og forsikringer. Der kan ligge mange fornuftigt sparede kroner gemt i denne form for en mere kollektiv færgedrift, siger Mette Hjermind Dencker.

– Et færgesekretariat skulle naturligvis placeres på en af småøerne, så det blev kompetente personer med forstand på ø-færgefart, som kom til at arbejde i sekretariatet. Det vil i sig selv skabe arbejdspladser i et område, hvor der i forvejen er stort behov for arbejdspladser. En betydelig fordel ved det fælles færge-fodslaw ville også være, at der kunne indkøbes en eller to reservefærger, som kunne benyttes ude på småøerne, når de lokale færger skulle på værft eller var ude af drift af andre årsager.

– Som det styres i dag, spildes der givet en masse penge ved at have den individuelle færgedrift ude hos kommunerne. Småøerne er jo samlet set &eacuten stor vidensbank om færgefart. Derfor vil det også være oplagt, at samle nogle af disse kompetencer i et færgesekretariat, og lade dem komme samtlige småøer til gode, siger Mette Hjermind Dencker.

De 27 danske småøer får hvert år 88,4 millioner kroner fra staten til deres lokale færgedrift. Tirsdag stillede Mette Hjermind Dencker under en forespørgselsdebat forslag om, at disse penge i stedet for at blive fordelt til samtlige øer, blev samlet i et fælles færgesekretariat, som skulle administrere småøernes færgedrift.

– Ordførerne fra S, R og EL sablede desværre forslaget ned og beskyldte mig for at ville indføre centralisme. Ærgerligt. Men det kan jo være, at regeringspartierne ændrer mening, når de får tænkt over tingene, siger Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen