fbpx

DF forhindrer store prisstigninger og sikrer mindre bureaukrati i vandsektoren

Pressemeddelelse

DF forhindrer store prisstigninger og sikrer mindre bureaukrati i vandsektoren

Efter lange og vanskelige forhandlinger er der i dag indgået en politisk aftale om en ny vandsektorlov mellem regeringen, DF, V, K, SF og Enhedslisten, som vil sikre en bedre og mere effektiv vandsektor i årene fremover til glæde for forbrugerne.

– Jeg er meget glad for, at DF har fået gennemført, at de små private vandværker slipper for en masse unødig administration og bureaukrati. Danskerne dermed slipper for en ubehagelig ekstraregning for deres vandforbrug, siger DFs miljøordfører Pia Adelsteen.

– Det har været nogle lange og komplicerede forhandlinger, hvor det har været afgørende for DF at sikre, at forbrugerne ikke ville få en stor ekstraregning for en masse ekstra administration på vandværkerne, som i sidste ende alligevel ikke vil give renere vand. Så det er glædeligt, at miljøministeren nu er kommet os i møde på dette punkt. Bedre sent end aldrig, kan man sige. Det vigtigste er, at vi nåede frem til et godt resultat til sidst, siger Pia Adelsteen.

– Det er især i landdistrikterne, at mange er afhængige af de små private vandværker, og det har været vigtigt for mig, at den nye vandsektorlov ikke ville medføre, at det blev dyrere og mere besværligt at bo og drive virksomhed på landet, og det har vi opnået med de indrømmelser, som DF har fået, siger Pia Adelsteen.

Rul til toppen