fbpx

DF forlanger forklaring på EU´s banktyveri på Cypern

Pressemeddelelse

DF forlanger forklaring på EU’s banktyveri på Cypern

Dansk Folkepartis EU-ordfører, Pia Adelsteen, forlanger en forklaring på, hvordan det kan lade sig gøre, at EU stjæler op imod 10 procent af cyprioternes bankindestående og om EU agter at bruge modellen over for andre landes borgere.

– Det er uhyre bekymrende, at EU har valgt at spærre bankkonti hos cyprioterne og vil inddrage knap 10 procent af deres indestående. Jeg er sikker på, at der sidder en masse småsparere i en stribe af de sydeuropæiske lande, som er stærkt bekymrede over om noget lignende kan ske i deres lande. Vi risikerer en storm på bankerne fra bekymrede europæere, der ønsker at sikre deres indestående ved at hæve pengene, siger Pia Adelsteen.

Pia Adelsteen frygter også, at massive pengemidler vil blive flyttet uden for EU til ulempe for den i forvejen begrænsede europæiske vækst.

– Det er da klart, at hvis man har mulighederne herfor, så vil man da overveje om man kan bringe sine penge i sikkerhed uden for EU, i Schweiz, Liechtenstein, Cayman Øerne eller hvad ved jeg. Det handler også om tilliden til hele den europæiske banksektor. Hvis EU pludselig fra den ene dag til den anden kan forgribe sig på EU-borgernes indeståender, så står vi virkelig i en alvorlig situation, siger Pia Adelsteen, der derfor nu rejser sagen over for europaminister Nicolaj Wammen.

Rul til toppen