fbpx

DF forlanger opgørelse over spildtid med offentlig transport som følge af betalingsringens opførelse

Pressemeddelelse

DF forlanger opgørelse over spildtid med offentlig transport som følge af betalingsringens opførelse

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, vil i Folketinget kræve, at transportminister Henrik Dam Kristensen igangsætter beregninger af, hvor meget tid, der vil gå til spilde, når pendlere og rejsende som følge af betalingsringens opførelse skal være pakket som sild i en tønde i overfyldte tog og busser.

Det sker, efter at det i en opgørelse fra transportminister Henrik Dam Kristensen estimeres, at de seneste ti års motorvejsbyggerier i hovedstadsområdet på hverdage kun giver en tidsbesparelse på 7300 timer, mens samfundet som følge af betalingsringen vil spare mellem 11.000 og 15.600 timer.

Kim Christiansen betegner beregningerne som hul i hovedet, fordi de ikke tager højde for det fremtidige spild af tid på de overbelastede banestrækninger, som pendlerne må ty til, hvis de vil undgå regeringens nye ”pendlerskat”.

”Jeg har noteret, at regeringen åbenbart synes at have ganske præcise tal for, at opførelsen af nye motorveje angiveligt har betalt sig langt dårligere end en fremtidig opførelse af en betalingsring. Derfor må regeringen på tilsvarende vis have tal for det antal spildtimer, som passagererne i overfyldte tog på overbelastede banestrækninger vil komme til at koste samfundet”, siger Kim Christiansen.

Han peger på, at jernbanestrækningerne omkring hovedstaden allerede med de nuværende passagertal er udnyttet til bristepunktet, og at et øget passagertal som følge af brandbeskatningen af bilpendlere reelt vil få den kollektive trafik til at bryde sammen med daglig aflysninger og forsinkelser til følge.

”Når regeringen så skråsikkert kan hævde, at betalingsringen vil fjerne spildtid på mellem 11.000 og 15.600 timer, må den på tilsvarende vis kunne levere en beregning af den øgede rejsetid med den kollektive transport. Der venter passagererne en grum overraskelse, når de ikke alene skal være heldige at finde en siddeplads, men også må forvente en kraftigt forøget transporttid”, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen