fbpx

DF forlanger undersøgelse af sygehusenes patientafvisning

Christiansborg 18. februar 2010

Pressemeddelelse

DF forlanger undersøgelse af sygehusenes patientafvisning

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen og formanden for regionerne Bent Hansen slipper alt for nemt, når de kommenterer på, at sygehuse stik imod loven afviser at tage imod patienter fra andre regioner. Det er ikke tilfredsstillende, at sundhedsministeren og regionsformanden blot forlanger, at uvæsnet ophører, og sygehusene får besked om at overholde lovgivningen.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt er vred over, at hundreder af patienter tilsyneladende er blevet snydt for deres ret til frit sygehusvalg.

– Når DR Nyheder afslører en så alvorlig sag, som at mere end 50 sygehusafdelinger skriver, at de ikke tager imod patienter udenfor egen region, er det en alvorlig sag, siger Liselott Blixt, der kommenterede problemet i DR P4, nyhederne torsdag..

– Det handler jo ikke alene om, at der er patienter, som bliver snydt. Det gør samfundet og dermed os alle sammen også, siger hun.

Tænk på, at nogle af de afviste patienter er sendt videre til privathospitaler på skatteydernes regning. Tænk også på, at sygehusene ikke udnytter deres kapacitet og tænk også på at der må være nogle tilfælde, hvor patienter er blevet mere syge og behandlinger mere komplicerede, når de er blevet nægtet adgang til frit sygehusvalg.

– Jeg vil nu konfrontere sundhedsministeren med konsekvenserne af sygehusenes lovbrud.

Det kan ikke nytte noget bare at stikke hovedet i busken og nøjes med at sige, at fejl skal rettes.

Vi må have oplyst, hvilke økonomiske konsekvenser, sygehusenes afvisninger har, og vi skal vigtigst af alt have undersøgt, om der er patienter, hvis sygdomme er blevet forværret af ikke at få adgang til det lovsikrede, frie sygehusvalg og behandlingsgaranti.

Rul til toppen